БРЂАНИН ЈЕДАН ОД КАНДИДАТА ЗА ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ

На конкурс за директора Управе полиције, који је 28. децембра расписала Управа за кадрове, пријавили су се Зоран Брђанин, Драган Кликовац и Милан Делић. Према писању Дана као кандидати спомињу се још и шеф тима главног специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића Драган Радоњић, Предраг Шуковић и бивши функционер Управе полиције Миодраг Лаковић. Конкурс је отворен до 18. јануара 2021. године.

Брђанин је дипломирани официр полиције а такође завршио је ФБИ академију. Почетком јуна 2012. дипломирао је на Националној академији Федералног истражног бироа у САД. Главни је у Одјељењу за аналитику и унапређење рада полиције.

Одређен је и за старјешину за комуникацију и сарадњу Управе полиције са грађанским надзором полиције. Раније је био командир у ЦБ ХН, начелник Центра безбједности Котор и савјетник министра унутрашњих послова.

Милан Делић је дипломирани правник и магистар правних наука на државном факултету, који је виши инспектор прве класе у Оперативно-комуникационом центру Управе полиције. Он је и координатор Тима повјерења ЛГБТ заједнице и Управе полиције и вишегодишњи члан дисциплинске комисије МУП-а. Био је судијски приправник, помоћник команданта прекршајне превентиве ОБ Цетиње, замјеник командира и руководилац групе за контролу и безбједност на жељезницама.

Драган Кликовац је био руководилац Сектора за безбједност саобраћаја и руководилац је Оперативно-комуникационог центра Управе полиције.

Кандидат који испуњава услове јавног конкурса за попуну радног мјеста директора Управе полиције подлијеже провјери компетенција, знања и способности која се врши путем тестирања у писаној форми и структурираним интервјуом, оцјењивањем компетенција, знања и способности на основу прописаних критеријума.

Након што оцијени кандидате, о провјери комисија сачињава извјештај, а Управа за кадрове у року од три дана од дана сачињавања извјештаја утврђује листу за избор кандидата и доставља је министру унутрашњих послова. Листа за избор кандидата садржи три најбоље оцијењена кандидата, а може да са држи и више кандидата ако су исто оцијењени.

Фото: Дописник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here