У најскорије вријеме ријешити проблем својине над локацијом за школу у Игалу

Питање својине над локацијом која је одређена за иградњу школе у Игалу тренутно представља актуелан проблем, казао је министар просвјете Миомир Војиновић и истакао да вјерује да ће и ово питање бити рјешено у најскорије вријеме.

Он је гостујући у емисији Став РТЦГ још једном потврдио да су средства за изградњу школе опредијељена капиталним буџетом за ову годину.

– Послије састанка који сам имао са првим човјеком Херцег Новог иницијатива која је покренута ка Влади је усвојена. Оно што је у овом тренутку проблем је својина над локацијом. Вјерујем да ће се и то питање ријешити, да ће Влада у најскорије вријеме наћи начин да се то ријеши. Важно је да поновим да су капиталним буџетом за 2023. годину опредијељена средства за почетак изградње те установе, казао је министар Војиновић.

Подсјећамо да је још 29. септембра Влада је дала сагласност на предлог Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма за издавање УТ услова за изградњу комплекса образовних садржаја у Игалу који ће уз простор за основну школу имати и дио за студије примјењене физиотерапије.

Општина Херцег Нови је крајем године опет ургирала и поднијела иницијативу ка државном архитекти да се покрене Конкурс за градњу школе у Игалу. Како је тада казао предсједник Стеван Катић, завршена је комплетна папирологија и потребно је направити одабир најбољег идејног рјешења школе у Игалу, након чега би било могуће ући у главни пројекат и избор иозвођача радова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here