Пројекат „Чини добро, засади дрво“ и у Херцег Новом

Фондација „Чини добро“ поводом Дана планете Земље, који се обиљежава 22. априла, организује активност у оквиру пројекта „Чини добро, засади дрво“. Активност се реализује у 17 образовно-васпитних установа и установа социјалне и дјечије заштите из: Подгорице, Даниловграда, Зете, Тузи, Бара, Котора и Херцег Новог. Тако ће дворишта вртића, основних и средњих школа и Дневног центра у Херцег Новом, током ове седмице, бити богатија за 90 садница мелије, скадарског храста и чемпреса.

-Значај дрвећа за човјека и планету је вишеструк, стога смо у Фондацији одлучили да покренемо пројекат “Чини добро, засади дрво” у оквиру зелених иницијатива. Пројекат се не огледа само у подршци установама, већ има знатно шири циљ. Увезивањем образовања, заштите животне средине и здравих стилова живота да скренемо пажњу на еколошка питања, навике и однос који имамо према очувању природних ресурса, биодиверзитету, загађењу ваздуха итд., – рекла је директорица Фондације Марија Јововић.

Пројекат “Чини добро, засади дрво” реализоваће се кроз низ активности током године, а друга фаза сађења дрвећа обухватиће установе из централне и сјеверне регије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here