НОВСКА ЛИСТА ПРВА ПРЕДАЛА ЛИСТУ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ

Предајом листе са именима 35 кандидата за одборнике у локалном парламенту Новска листа је прва потврдила учешће у изборној трци на локалним изборима који ће у Херцег Новом бити одржани 9. маја. Носилац листе је др Саво Марић који је казао да су сакупили 1300 потписа подршке грађана, „пробили лед и дали примјер супарницима у кампањи у Херцег Новом“.
-Одрадили смо један дио кампање и настављамо даље- казао је др Марић.
Објашњава да је листа састављена од квалитетних младих људи, те да имају спој искуства и младости.
-Имамо велики број школованих људи на листи, значајно смо је појачали у односу на претходне изборе и сходно томе очекујемо и бољи резултат. Немамо дилему хоћемо ли бити конституент власти а ко ће бити најбољи видјећемо 9. маја увече – рекао је носилац Новске листе.


На листи, послије др Марића слиједе: Милош Коњевић, Оливера Доклестић, Јован Суботић, Јасмина Коњевић, Стефан Вукићевић, Ана Шојић, Зоран Лепетић, Александар Шкобаљ, Драгана Станишић, Гордана Поробић Крцуновић, Славко Тодоровић, Милан Миго Дакић, Владислав Велаш , Ана Дабовић, Петар Ковачевић, Дарија Банићевић, Жељко Бајчета, Марија Чворо, Александар Мандић, Адријана Ковачевић, Мићо Беко, Гордана Комљановић, Дарко Класић, Милутин Говедарица, Марко Дамјановић, Маријана Давидовић, Симо Влаовић, Милош Лабан, Светлана Радмиловић, Илија Вучковић, Јелена Јелић, Ђорђе Станојловић, Саша Ђорђевић и Јованка Стојановић.

Др Марић каже да је Новска листа имала понуде са више страна за улазак у коалицију али да су, свјесни своје снаге, одлучили да самостално наступе.
-Изгледа да ћемо на овим изборима бити једина самостална партија а да ће сви остали учесници изборне трке бити у некој коалицији. Евидентно је да се Херцег Нови окреће себи, да се суграђани окрећу свом граду и виде да је Новска листа једина снага која може у овом тренутку да покрене наш град. Поштујемо све остале конкуренте у власти, тражимо да буду коректни као што ћемо ми бити а ако буду кренули на нас средствима која нису примјерена и која не представљају политичку културу знаћемо да им одговоримо – поручио је Марић.
Новска листа наступа под слоганом „Наш град, наш брод“ за који Марић каже да је дио креативне кампање који је наишао на велико одобравање и похвале.
-Мислим да смо најкреативнији а други нека покажу да су бољи од нас – закључио је носилац Новске листе.

Рок за подношење листи почео је тећи 29. марта а завршава 13. априла.
Изборна листа може бити потврђена ако је потписима подржи најмање 204 бирача.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here