Пионири Јадрана први, кадети други у Дубровнику

Фото: ПВК Јадран фб

У Дубровнику од 11. апрла до синоћ, одржан је велики 11. клупски турнир меморијал „Томо Удовичић“ за млађе категорије у ватерполу. На турниру који се сматра најјачим у Европи за узрасте играча до 12 и 14 година, учествовали су црногорски клубови – Јадран, Будва , Аквактик Верде и Приморац и у обје категорије.

Пионири ватерполо клуба Јадран (играчи рођени 2011. године и млађи) освојили су прво мјесто а кадети (играчи рођени 2009. године и млађи) друго мјесто.

Пионири Јадрана су у првој утакмици у групи побиједили Јадран (Сплит)14:2. Стријелци за екипу Милана Ћировића били су: Андрија Суботић 4,Урош Сијерковић 3, Стефан Врећа и Алекса Ивовић по 2, Балша Дамјановић, Марко Павловић и Владимир Злоковић по гол.

У другој утакмици у својој групи пионири “Јадрана” су били успјешнији од екипе Нови Београд 14 :2. Стријелци за Јадран су Андрија Суботић 4, Андрија Савичић, Стефан Врећа и Марко Павловић по 2, Урош Живаљевић, Алекса Ивовић и Урош Сијерковић по гол.

У осмини финала побједили су подгоричку “Будућност” 7:3. Стријелци за Јадран: Андрија Суботић 4, Стефан Врећа, Андрија Чуровић и Алекса Ивовић по гол. У четвртфиналу су дјечаци Милана Ћировића побједили Шабац 6:3. Стијелци Урош Сјерковић 3, Алекса Ивовић 2 и Урош Живаљевић по гол. У полуфиналу Јадран је у бокељском дербију побједо Приморац из Котора 11:8. Стријелци за Јадран Урош Сијерковић 6, Андрија Суботић 3, Алекса Ивовић и Алекса Чуровић по један погодак. Стријелци за Приморац Андреј Блечић и Димитри Перов по 2, Лука Шеваљевић. Матељ Мршуља, Божо Павићевић и Немања Поповић по један погодак.

Јадран је у финалу синоћ стигао до златне медаље против “Младости“ из Загреба 8:6 (1:1, 3:1, 3:1 1:3). Стријелци за Јадран Алекса Чуровић 3, Алекса Ивовић и Урош Сијерковић по 2 и Марко Павловић гол. Прво мјесто за екипу пионира Јадрана освојили су: Матија Кишић, Сергеј Радeвић, Андија Суботић, Балша и Немања Дамјановић, Урош Живаљевић, Алекса Савичић, Стефан Врећа, Алекса Чуровић, Алекса Ивовић, Марко Павловић, Урош Сијерковић, Василије Злоковић, Урош Самарџић, Павле Навитовић.

Екипу за турнир у Дубровник је припремао Зоран Ивановски који је из породичних разлога био спријечен да путује па га је успјешно замјенио Милан Ћировић.

Фото:ПВК Јадран фб

На турниру на Гружу успјешни су били и млађи кадети Јадрана који су освојили одлично друго мјесто и сребрене медаље . Играчи Јадрана рођени 2009. године и млађи побједили су у првом колу шпанску Терасу 12:3. Стријелци за екипу тренера Филипа Андрића су:Љубо Сијерковић и Стефан Вранеш по 3, Вукашин Гојковић и Милош Никезић по 2, Андрија Сладовић и Миодраг Суботић по гол.

Дан касније у другом колу наставили су са добром игром побједивши екипу италијанског „Оризонтеа“ 9:5. Стријелци су били: Љубо Сијерковић 6, Димитрије Милић, Стефан Вранеш и Данило Ћурчија по један погодак.

У четвртак у трећем колу у дуелу са грчким Арисом резултат је био 8:4. Стријелци за Јадран су били: Милош Никезић 6 и Стефан Вранеш 2 поготка. У последњој утакмици групног такмичења Јадран је у петак прије подне побједио домаћи Југ 9:4. Стријелци за Јадран су: Стефан Вранеш 4, Димитрије Милић 3, Вукашин Гојковић и Милош Никезић по један гол.

Кадети Јадрана у четвртфиналу у петак су побиједили и шпанску екипу Ескадиком 9:3. Стријелци за Јадран су били: Љубо Сијерковић, Стефан Вранеш и Миодраг Суботић по 2, Вукашин Гојковић, Андија Сладовић и Милош Никезић по један погодак.

У полуфиналу у суботу вече побиједили су Будућност из Подгорице 10:6 и поражени синоћ од Шабца 14:11.

За кадете “Јадрана су друго мјесто освојили : Дејан Лазаревић, Никола Супић, Владимир Жмукић, Павле Марковић, Милош Никезић, Љубо Сијерковић, Димитрије Милић, Вукашин Гојковић, Андрија Сладовић, Стефан Вранеш, Данило Ћурчија, и Душан Вујовић. Тренер је Филип Андрић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here