Полиција истражује превару од 1,3 милиона еура у Херцег Новом

PrtScr/google.com/maps

Полиција трага за женском особом која је 12. априла, користећи фалсификована документа клијенткиње Ловћен банке, са њеног рачуна подигла 1,3 милиона еура. Из Ловћен банке потом су обавијестили полицију, јер је клијент М.О. ступила у контакт са банком 13. априла да се жали да она није тражила да јој се исплати новац који је чувала, преноси РТЦГ.

Према том саопштењу, 12. априла 2023. године у филијали банке у Херцег Новом догодила се преварна радња од НН лица, уз употребу фалсификованих докумената у случају једног клијента, наводи Ловћен банка у саопштењу и истиче да су о свему упознали истражне државне органе како би била покренута истрага.

– Предузете су све мјере да се оштећени клијент у цјелости заштити, уз напомену да се ради о изолованом случају који је покривен полисом осигурања и који не може утицати на редовно функционисање банке. У циљу спровођења квалитетне истраге, Ловћен банка ће се у потпуности ставити на располагање надлежним државним органима и уједно обавјештава јавност да неће давати изјаве, како не би реметила даљи ток истраге. Захваљујемо клијентима на указаном повјерењу и радују се будућој сарадњи и заједничким успјесима, навели су из банке.

Полиција је незванично саопштила да је Н.Н. лице 11. априла најавило да ће подићи уштеђевину у филијали банке у Херцег Новом, одакле су је, пошто се ради о веома великом износу, обавијестили о термину. Она је дошла дан касније и подигла новац, а онда је 13. априла права власница новца утврдила шта се догодило и алармирала банку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here