У Игалу најављена примопредаја титуле

У првој утакмици финала плеј офа Првенства Црне Горе за одбојкашице, Херцег Нови је на свом паркету у Игалу вечерас повео против званичног шампиона екипе Галеб из Бара 1:0 у побједама у финалној серији гдје је до трона потребно постићи три побједе. 

Одбојкашице Херцег Новог су и вечерас наставиле своју изваредну серију без изгубљеног меча, чак ниједан сет нису препустиле ривалкама на домаћој сцени, а први меч финала добиле су 3:0 – 25:9, 25:19, 25:19 и најавиле примопредају титуле од прошлогодишњег шампиона који им је вечерас, иако некоплетан, био солидан ривал посебно у два последња сета.

Сјајан почетак у првом сету одиграо је Херцег Нови и веома доминантно дошао до првог сета, а затим и максималне побједе и примакао се освајању   прве титуле шампиона у историји клуба.

Играчица утакмице била је Татјана Бокан која је од почетка до краја била нерјешива енигма за играчице из свог родног Бара.

За победничку екипу 22 поена освојила је Татјана Бокан. По 8 поена су постигле Диана Балаи и Анастасија Бекхтерева, са 6 поена је помогла Дариа Чабонеко, по 4 поена су освојиле: Јелена Станимировић и Леа Бобан, а Сара Најдич 3 поена. Екипа Галеб је имала 18 грешака.

Код Галеба, Наталија Влаовић је освојила девет, Шарлот Ричардс шест п капитен Теодора Чавић 5, Драгана Ракочевић 4, Сташа Кривокапић 2, Елена Радовић и Карла Грахам по 1 поен. Екипа Херцег Новог имала је 19 грешака.

Наредни други меч финалне серије је предвиђен у сриједу 19. априла у Бару.

Трећи меч који ће вјероватно одлучивати о званичном слављу је предвиђен у Спортском центру у Игалу у суботи 22. априла.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here