Прољеће 2023: Сервисне информације

У јутарњим сатима претежно облачно са кишом, пљусковима и грмљавином. Очекују се интензивније падавине, понегдје обилнији пљускови. Током дана промјењиво облачно, повремено и мјестимично киша или пљусак и грмљавина, у планинама на сјеверу и снијег и сусњежица, првенствено крајем дана и током ноћи. Вјетар повремено појачан до јак, јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 6 до 18 степени.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА
До 15. априла је забрањен саобраћај за сва возила дијелом Зеленике, од зграде “Старо кино” до раскрснице код зграде Дома пензионера, ради изградње канализационе и водоводне мреже Kутско поље.

АУТО МОТО САВЕЗ
Због кише саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима на цијелој путној мрежи. Овакво вријеме погодује стварању одрона, па се савјетује опрезна вожња прилагођена временским условима и стању на путу. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодила се 21 саобраћајна незгода у којима је једна особа нажалост погинула, двије особе су задобиле теже а осам особа лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 17 летова, а пет их је за Београд. Kомпаније „Аir Serbia“ су у 8:00 сати, 15:20 и у 22:15, а „Аir Montenegro“ у 13:35 и вечерас у 19:40. По два лета су за Беч и Истанбул, а остали су за Дортмунд, Kраков, Лондон, Цирих, Будимпешту, Рим, Варшаву и Манчестер. Из Тивта је данас планирано осам летова, а шест их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је у 8:00, послијеподневни у 16:00 сати, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:35, 11:50, 16:00 и у 18:40. Лет за за Истанбул у 11:00, а за Берлин у 18:00 сати.

ЖЕЉЕЗНИЧKИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда данас касни сат и 10 минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:35. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Цијене карата су непромјењене – 31, 80 еура у једном правцу у првом, а 21 еуро у другом разреду. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСKИ САОБРАЋАЈ
Повећан је број путника ових дана, аутобуси на међународним линијама су углавном попуњени до краја седмице, па карту треба резервисати пар дана раније. Јутрос је први стигао „Банбус“ из Београда, а за њим ће „Јадран експрес“ из Београда, „Blue line“ из Новог Сада, „Ниш експрес“ из Ниша, „Ленс“ и „Божур“ из Суботице, па „Ласта“ из Београда. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње а у 13:15 „Оzlem tours“ за Лесковац.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here