Дежурства служби и институција током Васкршњих празника    

Поводом Васкршњих празника службе и органи управе у Општини Херцег-Нови неће радити до уторка, 18. априла. Празнични дани су Велики петак и понедељак, Васкрс православни вјерници прослављају у недељу.

У циљу ефикаснијег функционисања комуналне инфраструктуре у  предузећима су организоване техничко-оперативне екипе, које ће током празника бити на услузи грађанима. У доо Водовод и канализација Херцег – Нови биће организована дежурства техничких екипа. Потрошачи евентуалне кварове могу пријавити дежурном диспечеру на број: 067-302-301. У циљу модернизације услуга у херцегновском Водоводу почео је са радом и Кол центар. На број 19966 потрашачи могу пријавити кварове. 

У Kомунално-стамбеном доо Херцег Нови биће организована дежурства запослених по секторима за одржавање путева, јавне расвјете и зелених површина, који ће бити  у координацији са  Службом Kомуналне полиције и инспекцијског надзора  и Центром  безбједности Управе полиције.   

 У  предузећу „Чистоћа“ Херцег-Нови организовали су додатну смјену на чишћењу, сакупљању и одвозу отпада. Kомуналци ће  радити појачаним капацитетима на  одржавању и чишћењу јавних површина, посебно,  у портама храмова, на Шеталишту, Шкверу , трговима,  као и поред угоститељско – туристичких објеката и граничних прелаза.

Све  комуналне проблеме грађани  могу  пријавити  надлежним у Општини Херцег – Нови посредством  Кол  центра 19800. 

Бесплатан паркинг током  празника

 Из Паркинг сервиса Херцег Нови обавјештавају да неће наплаћивати паркинг током наступајућих васкршњих празника.

– Канцеларије друштва неће радити, а паркирање на општим паркиралиштима нећемо наплаћивати од петка, 14. априла до уторка,  18. априла до 7 часова, када друштво наставља са редовним радом, саопштили су из Паркинг сервиса.

Дежурне поште током празника  

Сутра ће  бити дежурна главна Пошта у Херцег Новом од 8 до 14:30. У суботу раде по устаљеном распореду. Недеља је нерадни дан.  Шалтери пошта у понедељак (17. априла) неће бити на услузи корисницима, изузев дежурне поште у Игалу , која ће радити од 8 до 14:30  –  саопштено  је из Поште Црне Горе.   

Током празника без искључења електричне енергије

Током  Васкршњих  празника – у свим дијеловима ЦЕДИС-а обезбијеђени су неопходни услови за стабилно функционисање електроенергетског система.

У дане празника нису предвиђена планска искључења електричне енергије, а у случају ванредних околности биће ангажоване додатне екипе. Евентуални прекид напајања и квар на дистрибутивној мрежи, за вријеме празника, грађани могу пријавити на дежурни број телефона: 327-326 у Херцег Новом, саопштено је из ЦЕДИС-а.

Трговачки ланци радно    

Како сазнајемо у продавницама мјешовите робе, маркетима и тржним центрима потрошачима ће бити на услузи током Васкршњих празника.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here