Почела акција “Стоп инфлацији” у 206 апотека у Црној Гори

Грађани од данас у 206 апотека широм Црне Горе, могу да купе одређене љекове и дијететске производе по сниженим цијенама, у склопу акције „Стоп инфлацији“, коју је покренуло Министарство економског развоја и туризма, а прикључило се Министарство здравља, у договору са представницима ЗУА „Монтефарм“ и ланцима приватних апотека.

Имајући у виду да и цијене љекова и дијететских производа утичу на животни стандард грађана, дефинисана је „антиинфлациона корпа“, која садржи најмање по један лијек или дијететски производ из сваке од 15 група љекова и дијететских производа. Тако су у „антиинфлационој корпи“, између осталих, љекови попут Kардиопирина, Андола, Рапидола С, Блокмаxа, Парацетамола, Пресинга, Снупа, Kафетин колда, Пиковит сирупа, Имуноцинка за дјецу, Премама дуа, Булардија, Пролифа, као и храна за бебе и други производи.
Акцији се, уз првобитних 179 апотека, ове седмице прикључило још девет ланаца са 27 апотека, тако да је тренутно укупно 206 апотека које ће од данас до 30. јуна издавати грађанима одређене љекове, суплементе и храну за бебе по повољнијим цијенама.
У акцији „Стоп инфлацији“ учествују сљедеће апотеке: „Монтефарм“, „Теа Медица“, „Бену“, „Косметикс“, „Хелп“, „Медитас“, „Лукић“, „Латковић“, „Галенус“, „Прима Пхарм“, „Прима“, „Лара фарм“, „Прима С“, „Станић“, „Ремедиа Никшић“, „Вилла“, „Гушмировић“, „Медикор“, „Оптима Фарм“ и „Ремедиа Тузи“.

Министарство здравља позива и остале апотеке да се прикључе акцији и на тај начин покажу друштвену одговорност и дају свој допринос смањењу инфлације и побољшању животног стандарда грађана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here