Фудбалери Игала преко Милоша Грбића остварили важну побједу

Foto: fkigalo.me

Фудбалери Игала постигли су данас важну и заслужену побједу у борби за опстанак у Другој лиги. У бокељском дербију на Солилима били су бољи од Бокеља из Котора 2:1 (1:0). Човјек одлуке био је капитен домаћих Милош Грбић који је главом савладао голмана Стефана Спасојевића. Најбољи појединац утакмице, искусни играч Грбић, прије пар година носио је дрес Бокеља.

У првом дијелу утакмице која је била важна за оба ривала, домаћим за опстанак, а гостима за борбу за бараж у Прву лигу, није виђено много. Ипак, у финишу тог дијела игре стигла су и узбуђења. Аргентинац Кордоба одлично је шутирао у 40. минути, али је шансу одбранио Спасојевић. У надокнади првог полувремена у 45+1 минути Балша Радовић је одлично проиграо Алексу Мараша који је постигао гол за вођство домаћих и славље навијача Игала.

Тек што је почело друго полувријеме стигло је изједначење. Стријелац је у 46. минути био интернационалац из Гане Мусах Алхасан Баба уз велику помоћ домаћег голмана Данила Раичевића.

У наставку утакмице фудбалери тренера Петра Гушића играли су нападачки. У 60. минути оборен је у казненом простору Алекса Мараш, да би судија Саво Вујовић са Цетиња умјесто пенала казнио нападача Игала жутим картоном. Осам минута касније Бошко Гузина је био у доброј прилици, а голман Спасојевић бранио.

Ова три бода остављају друголигаша из Херцег Новог у реалној шанси да у преосталих осам утакмица изборе опстанак у Другој лиги.

Остали резултати 27. кола: Грбаљ-ОФК Младост 0:1, Зета-Отрант Олимпик 1:1, Подгорица-Ком 1:1. У овом колу слободна је била екипа Берана.

Табела: Беране 42, Младост ДГ 39, Бокељ и Подгорица по 35, Ком 34, Грбаљ 30, Зета 28, Игало 27, Отрант Олимпик 25 бодова.

У 28. колу, 16. априла, играју: Бокељ-Ком, Грбаљ-Беране, Подгорица- Отрант Олимпик, Зета-Младост. У овом колу екипа Игала је слободна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here