Новљанима екипни трофеј у стрељачком Купу Црне Горе

Стријелци домаћег СК Херцег Новог (Мркајић, Кривокапић, Перишић) побједници су 3. кола Купа Црне Горе у дисциплини Трап, одржаном на стрелишту на Каменом.

Новљани су тијесно славили укупним резултатом 315:314, испред ове сезоне доминантне екипе СК Будва (Станишић, Ј.Марковић, Борета). Треће мјесто заузела је екипа цетињског ГАМС-а (Н. Марковић, Р. Марковић, Рончевић) са 230 погодака.

Како је саопштено из Стрељачког савеза, у појединачној конкуренцији виђена је такође крајње неизвјесна борба. Нарочито због чињенице што је побједник дошао практично из другог плана, јер тек након квалификација на 125 мета, гдје је најбољи био Иво Станишић, креће постепени успон до тада резервисаног Драгана Мркајића до, многи се слажу, велике побједе.

Мркајић је након сваке фазе финалног дијела морао у распуцавање “голуб за голуб” да би прошао даље. Најприје са државним рекордером Јовицом Марковићем за стартну позицију у финалном дијелу, затим након полуфинала са другим званичним рекордером Ивом Станишићем – за пролаз у велико финале, да би и након финалних 35 мета остао потпуно изједначен са овог пута одличним Боривојем Кривокапићем, којег је ипак савладао у продужетку за коначну побједу.

Из Савеза напомињу да је управо Кривокапић био доминантан у већем дијелу финала и практично имао побједу у џепу, али је на крају неочекивано поклекао, промашио четири од последњих шест мета, и практично довео Мркајића до егала.

По обичају, ко испусти прилику ријетко побједи у додатном распуцавању. Управо је тако и било, у продужетку меча “на први промашај” шансу је искористио искусни Драган Мркајић, те славио резултатом 3:2. Треће мјесто заузео је Јовица Марковић из Будве.

Фото: Стрељачки савез Црне Горе

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here