Нови тендер за приступну саобраћајницу за аутобуску станицу у Игалу

Општина Херцег Нови расписала је тендер за избор извођача који ће радити секундарну путну мрежу за потребе аутобуске станице у Игалу. Вриједност јавног позива је 661 хиљада еура.

Како је наведено у тендерској документацији, радови ће бити изводени према главном пројекту који је израдио Институт за грађевинарство ДОО Подгорица. Средства су опредјељена капиталним буџетом Владе Црне Горе.

Директор Агенције за изградњу и развој града, Александар Ковачевић прича да је овај тендер, који је расписала Управа за капиталне пројекте, тада под називом Управа јавних радова, већ био затворен. Посао је требало да ради фирма „Крушо“ ДОО из Херцег Новог, уговор је у међувремену споразумно раскинут.

Александар Ковачевић, директор Агенције за изградњу и развој

– Управа за капиталне пројекте је предала Општини Херцег Нови да распише тендер. Тај дио је спроведен прије неких пет дана. Чекамо да прође та процедура, надамо се да ће се неко јавити, јер нам је свима у интересу, пошто аутобуска станица без приступне саобраћајнице не може бити изграђена – наводи он.

Ковачевић појашњава да је тендер расписала Општина, али да Управа финансира изградњу саобраћајнице.

– Они су дужни да исплаћују извођача по привременим ситуацијама. Сличан је примјер код санације шеталишта, гдје је Општина расписала тендер, али тек кад свака привремена ситуација буде овјерена од Надзора, кроз Управу за капиталне пројекте, држава плаћа реализацију пројекта – казао је он.

Пројекат приступне саобраћајнице, по којем је расписан тендер, завршен је још прије три године, када су цијене грађевинског материјала биле знатно ниже него данас.

– Сигурно је да је сада моменат мало тежи, зато што су скочиле цијене. Све процедуре су завршене према пројекту, надамо се да ће се извођачи јавити. Вриједнсот радова је 661 хиљаду еура, колико је Општина добила. Ријеч је о цијени без ПДВ-а – казао је Ковачевић.

Подсјећамо, нова Аутобуска станица са пратећим садржајима заузимаће површину од око 30.000 квадратних метара. Предвиђена је као цјеловита функционална зона, коју чине зграда терминала, пратећи приземни анекс пословно-комерцијалног садржаја, манипулативни простор за аутобусе, приступна улица са припадајућим паркингом, објекат пратећег пословног садржаја и одржавања са  паркингом.

Као предуслов прве фазе, потребно је изградити приступну саобраћајну инфраструктуру и то раскрсницу са Јадранском магистралом, те приступне улице и паркинг испред главне станичне зграде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here