Кошаркашка рапсодија Приморја, блистао Владимир Илић

Кошаркаши Приморја 1945 савладали су вечерас, у посљедњем, 20. колу Прве мушке кошаркашке лиге, екипу Даниловграда резултатом 92:52, по четвртинама 24:16, 21:13, 23:15, 24:8. Новљани су побједом отворили и затворили сезону, овога пута перфектно, уз сјајну игру младих играча.

Тренер домаћег састава Зоран Тодоровић дао је прилику свим играчима, а посебно се истакао петнаестогодишњи Владимир Илић, који је постигао 14 поена.

– Хвала тренеру на указаном повјерењу и саиграчима који су ме подржали. Одиграли смо одличан меч. Хвала и публици на подршци, рекао је након сусрета Илић.

Поред Илића, одлични су били Недељковић са 18 поена, Хуремовић са 14, Ковачевић и Вучуровић са по 11 поена. Допринос убједљивој побједи дали су и  Чворовић, који је уз 9 поена имао и 10 скокова, Ђоковић са 8 и Мићовић који је уз 4 поена имао и 9 асистенција.

Тодоровић истиче да је задовољан сезоном, која је, како је казао, била турбилентна.

– Честитам момцима на одличној игри. Хвала управи клуба и Новљанима који су ме одлично примили. Користим прилику да се захвалим и играчима на коректној сарадњи током ове сезоне. Ову утакмицу смо одлично припремили, знали смо одакле пријети највећа опасност и већ у првом полувремену направили смо разлику. У другом дијелу сусрета сам дао прилику млађим играчима. Владо Илић је одлиграо одличан меч, који је уз Вучуровића и Обрадовића будућност новске кошарке. Хвала публици која је у великом броју дошла да нас подржи у послиједњем сусрету првенства – рекао је он.

Гостујућа екипа из Даниловграда је спој младости и искуства. У овом сусрету није било прилике за доказивање. Лопичић је постигао 15 поена, док су по 10 дали Јововић и Гргуровић.

– Честитке Приморју на побједи. Ми смо поразом у Тивту, у прошлом колу, изгубили шансе да избјегнемо бараж. Искористио сам прилику, да као и колега дам шансу млашим играчима. Остаје нам да се у наредних петнаестак дана припремимо и одиграмо бараж против другопласиране екипе Друге лиге и задржимо статус прволигаша – рекао је након меча тренер Даниловграда, Срђан Мандић.

Кошаркаши Приморја сезону завршавају на осмом мјесту, са 8 побједа и 12 пораза. Куриозитет је да се неке утакмице нису рачунале, јер је екипа Студенстдског центра ове године наступала ван конкуренције у Првој лиги.

Циљ Приморја је био приближити се горњем дијелу табеле и напасти мјесто које доноси АБА 2 лигу. Прва прилика за то је већ наредна сезона. У наредном периоду услиједиће анализе и планови.

Што се тиче наставка шампионата, мечеви прве рунде плеј офа играју се 26. и 28. априла. Састају се Морнар – Теодо и Сутјеска – Подгорица. Утакмице баража на програму су 24. и 26. априла, а ривал Даниловграду биће другопласирани тим И Б МЦКЛ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here