Одбојкашице “Херцег Новог” у финалу плеј офа

У Спортском центру Игалу није било изнађења. Одбојкашице “Херцег Новог” оправдале су улогу фаворита и са 2:0 у полуфиналним мечевима са градским ривалом “Албатросом” пласирале се у финале Првенства Црне Горе.

Екипа тренера Милорада Kрунића побједила је и у реванш сусрету као “гост” максималним резултатом 3:0 (25:13, 25:6, 25:14). Татјана Бокан и саиграчице, које су играле у комбинованом саставу, лако су ријешиле и овај сусрет, који је трајао 52 минута, и овјериле побједу која води у ка циљу, а то је, послије Kупа, освајање и шампионске титуле.

Најефикаснија у побједничком тиму била је капитен Татјана Бокан са 16 поена, док је Диана Балаи бројала до 14. поена. По 9 поена су додале Леа Бобан и Анастасија Бекхтерева, Јелена Станимировић 6, Сара Најдич 3, Тијана Тврдишић, Марија Тушевљак, Полина Лиутикова и Николина Лисичић по 1 поен. Екипа “Албатроса” је имала 14 грешака. Kод домаћих се истакла капитен Анђела Kукобат са 6, а остале поене су постигле: Александра Шћекић и Јелена Бијеловић по 4, Таша Трајковић и Милица Вулетић по 2, Олга Павлишчук и Марија Батинић по 1. Екипа Херцег Новог имала је 13 грешака.

У финалу плеј-офа шампионата Црне Горе за одбојкашице снаге ће одмјерити “Херцег Нови” и “Галеб”, који је у полуфиналној серији побједио “Луку Бар” са 3:0.
Финална серије између “Херцег Новог” и “Галеба” играће се на три добијене утакмице, а прва је на програму 15. априла у Спортском центру Игало.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here