Празник дјечје радости у срцу Херцег Новог

Центар Херцег Новог данас су испунили дјечја игра, машта, радост и смијех. На Тргу Николе Ђурковића окупио се велики број малишана, али и одраслих, на првом од два централна догађаја манифестације “Радост и нада у срцу нашег града”.

Осим празничних декорација, посјетиоци су уживали у забавним дешавањима, осмишљеним у духу васкршњих празника. Док су једни осликавали балоне, цртали и фломастерима бојили јаја на папирном узорку, други су се одлучили за осликавање лица, а сви заједно су уживали у наступима веселих аниматора, играма за дјецу, квизу знања…

Догађај је протекао у веселој атмосфери и празничном духу, креативности, дружењу и игри, чему је допринијело и топло прољећно вријеме.

Посјетиоци су могли да се засладе домаћим приганицама, али и да уживају у наступу Градске музике и Музичке школе, или да обиђу Васкршњи базар рукотворина, који ће од бифеа “Београд” према центру града бити организован и од 13. до 15. априла.

У оквиру прославе Васкрса, Секретаријат за културу ће организовати ликовни конкурс у школама, на тему: „Љубав, радост, заједништво“, са којег ће радови бити изложени у центру града. У парку Бока, у суботу, 15. априла од 13:00 сати васкршњу манифестацију обиљежиће наступ Леонтине и Дјечјег хора “Д-мол”

Дани који су пред нама доносе радост највећег хришћанског празника и у то име “Радост и нада у срцу нашег града” обогатиће празничну атмосферу за све Новљане и њихове госте, порука је организатора – Секретаријата за културу и образовање и Туристичке организација Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here