Прољеће 2023: Сервисне информације

Промјењиво облачно са сунчаним интервалима, од средине дана или послијеподне понегдје је могућа краткотрајно киша. На сјеверу током јутра могућа магла или повећана ниска облачност. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 5 до 16 степени.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА
Ради несметане санације локалног пута до понедељка 10. априла забрањен је саобраћај за сва моторна возила Путем партизанских мајки, од раскрснице између ОШ “Дашо Павичић” и дјечјег вртића “Наша радост” до Његошеве улице.
Данас ће од 17:00 до 18:00 сати, бити забрањен саобраћај у улицама Стијепа Шаренца (од Kараче до Виле Маргот), Браће Гракалића и Прве бокељске бригаде (од Виле Маргот до порте Манастира Савина), ради несметаног и безбједног одвијања свечане литије поводом Лазареве суботе.

АУТО МОТО САВЕЗ
У јужним и централним предјелима саобраћај се одвија по сувим коловозима и уз добру видљивост, а у вишим предјелима коловози су мјестимично влажни. Дуж клисура и усјека могућа је појава ситнијих одрона, а додатана пажња је неопхоподна на дионицама на којима се изводе радови. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 10 саобраћајних незгода у којима није било повријеђених.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 14 летова, а три су за Београд. Kомпаније „Аir Serbia“ су у 8:25 и у 15:20, а једини „Аir Montenegro“ је у 10:55. Два лета су за Лондон, а остали су за Беч, Меминген, Дол, Варшаву, Париз и Лион, Милано, Истанбул и Тел Авив. Из Тивта је планирано пет летова, а три су за Београд; „Аir Montenegro“ у 8:00 сати, а „Аir Serbia“ у 15:20 и у 18:40. Преостала два лета су за Истанбул – у 9:10 и у 13:50.

ЖЕЉЕЗНИЧKИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда данас касни сат и двадесет минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:45. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСKИ САОБРАЋАЈ
На херцегновску Аутобуску станицу јутрос су први стигли „Оzlem tours“ из Лесковца и „Банбус“ из Београда, а за њима ће „Blue line“ из Новог Сада, „Јадран експрес“ из Београда, „Ниш експрес“ из Ниша, „Ласта“ из Београда, па „Божур“ и „Ленс“ из Суботице. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње. Нешто је више путника него иначе, али мјеста има довољно на свим линијама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here