Волонтерска акција запослених Сава осигурања у Херцег Новом

Foto: Sava osiguranje

Сава осигурање, у оквиру Иницијативе Срце за свијет, организовало је акцију уређења херцегновског парка Бока, кроз активности фарбања клупа, стубова, ограде и садње садница разноврсног украсног биља и дрвећа.

Поред више од стотину запослених Сава осигурања, акцији уређивања парка Бока присуствовали су и представници и запослени Општине Херцег Нови, Комунално стамбеног предузећа Херцег Нови, Чистоће, Водовода и канализације Херцег Нови, Агенције за изградњу града Херцег Нови и општинског Секретаријата за комуналне дјелатности.

-Ова акција има за циљ не само уљепшавање и обнову познатог парка Бока, већ стварање лијепог амбијента за шетњу, мјеста за дружење и социјализацију становника Херцег Новог и посјетилаца овог лијепог града. Друштвено одговорно пословање је дио стратегије пословања Сава осигурања. Ово је само једна од многих друштвено одговорних активности које Сава осигурање спроводи. Важно је утицати на свијест цјелокупног друштва о друштвеној одговорности према заједници и околини, зато овом акцијом желимо да покажемо да није потребно много новца, већ жеља и добра воља да се направи промјена. До сада смо спровели низ сличних акција у Никшићу, Беранама, Бијелом Пољу, Подгорици и Пљевљима“ – рекао је Небојша Шћекић, извршни директор Сава осигурања, уз појашњење да ће овом акцијом утицати на свијест друштва о неопходности очувања животне средине и значају који могу имати међусекторска сарадња и заједничке акције грађана, компанија и институција система.

Под окриљем Иницијативе срце за свијет запослени и компаније Осигуравајуће групе Сава његују друштвену и еколошку одговорност кроз организацију различитих акција и на тај начин помажу онима којима је помоћ потребна.

-Обезбиједили смо више од 400 недостајућих садница: дивљих наранџи, ружа и различитих украсних биљака, потребне фарбе и алат за фарбање клупа, стубова и ограде. Копали смо, садили, дружили се, а уз то радили нешто што је друштвено одговорно, а све у жељи да парку Бока вратимо сјај и учинимо га љепшим и пријатнијим за све грађане Херцег Новог. Захваљујемо се запосленима из Агенције за изградњу Херцег Новог, као и запосленима из Стамбено комуналног предузећа, Водовода и канализације који су нам пуно помогли тако што су преузели на себе припемне радње за данашњу акцију. Захваљујемо и Општини Херцег Нови која је обезбиједила сву потребну помоћ и асистенцију стручних лица за наше волонтере. Својим примјером желимо показати колико је лијепо и важно учествовати у акцијама очувања животне средине и љепота Црне Горе.” – истакла је Сандра Катић, шефица Подружнице Сава осигурање Херцег Нови.

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови, изразио је задовољство због организације акције уређења парка Бока. ”Са великим задовољством истичем да је еминентна компанија Сава осигурање, у сарадњи са Општином Херцег Нови, организовала пројекат који је веома значајан за наш град. То значи да смо једни у другима препознали сигурног и озбиљног партнера за акције овога типа. Акција коју су запослени Сава осигурања и представници Стамбено комуналног предузећа Херцег Нови, са осталим општинским институцијама, спровели у парку Бока је од изузетног значаја за Херцег Нови и указује на важност заштите животне средине. Парк Бока је добио нови сјај, који и заслужује. Позивам и остале институције и компаније које послују у нашем граду да на сличан начин помогну уређење нашег града као и на сарадњу на неким другим пројектима“, истакао је Катић.

Запослени Стамбено комуналног предузећа и Водовод и канализација Херцег Нови су потврдили да је акција садње украсног биља, фарбања клупа, ограде и стубова у овом парку била одлична идеја и да су сигурни да ће грађани Херцег Новог знати да цијене нови изглед парка Бока.

Сава осигурање АД Подгорица послује на црногорском тржишту неживотних осигурања дуже од 20. година, а последњих 16 година је дио словеначке Групе Сава Re.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here