Реаговање ИО и директорице ТО Херцег Нови на наводе организатора Хајп фестивала

Чланови ИО и директорица  Туристичке организације Херцег Нови  реаговали су на наводе директора Хајп фестивала  који су објављени на нашем порталу 6. априла.https://rthn.co.me/?p=74051(отвара се у новом језичку)

-Наиме, као што и сами организатори фестивала наводе, разлог због којег је ускраћена подршка је непотпуна документација која на захтјев ТО није достављена већ смо наишли на реакцију у виду разних тумачења нашег захтјева за допуном. Чињеница је да оних 20 захтјева који су прихваћени и разматрани није имало проблема са тумачењем већ је уредно доставило тражену документацију. У сваком случају организатори Хајп фестивала на располагању имају право жалбе и на тај начин могу отклонити све дилеме и недоумице, наведено је у реаговању.

Наглашавају да су поређења  Хајп фестивала и Егзита, која су потенцирана у саопштењу, „најблаже речено претенциозна“.

– Колико је Егзит већи бренд  зна засигурно и потпуни лаик и на то се нећемо додатно освртати. Такође се мора поменути да је Хајп фестивал организован 19. 08. 2022. године, у самом шпицу сезоне, тако да ћемо процјену његовог ефекта када је у питању довођење гостију препустити читаоцима. Разлика је и у карактеру ових манифестација јер је Егзит конципиран као подршка и промоција Празника мимозе и на њему је улаз био бесплатан, док су се на Хајп фестивалу наплаћивале карте, наводе из ТО Херцег Нови.

Подршка Стрип фестивалу, како кажу,  је петоструко већа него прошле године, али како поручују виде да ни то није довољно.

-Оно што посебно пара уши и по нашем мишљењу донекле вријеђа интелегенцију и нас и читалаца је ламентирање над судбином града, културе, туризма…Све активности које сте предузимали су због добробити града, студената, туриста…Има ли вас игдје у свему томе? Да ли сте планирали да нешто можда и зарадите или ћете по оној „ако нас се за дан безбедности сете, сете се…“ Да ли је 50 хиљада еура које сте очекивали од ТО (прошле године сте их добили и нити једним документом оправдали) довољно или би можда могли и требали да добијете више. Нпр. још толико од општине Херцег Нови као лани, истичу у реаговању и закључују:

-Без икакве намјере да себи лијепимо етикету некога ко је без грешке, поручујемо свакоме ко жели да чује да нећемо пристати да на наш рад утичу методе притиска у виду: ред саопштења, ред спиновања, ред ботовања…Ваљда су та времена прошла. А сад, пошто смо вам дали нешто материјала нека писаније по мрежама почне.  Узалуд вам труд свирачи, наводи се на крају реаговања чланова ИО и директорице ТО Херцег Нови Миље Виторовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here