Споразумом до партнерства и међусобног уважавања послодаваца и синдиката

Имајући у виду значај социјалног дијалога за укупан друштвено-економски развој, Црногорско удружење послодаваца, Унија слободних синдиката Црне Горе и Савез синдиката Црне Горе су данас су потписали Споразум о сарадњи. Споразум су потписали предсједник Удружења, проф. др Василије Костић, генерални секретар УССЦГ Срђа Кековић и генерални секретар ССЦГ Душко Зарубица у просторијама Медиа центра Уније слободних синдиката Црне Горе.

Потписивањем Споразума формално је успостављен оквир сарадње који подразумијева  партнерство, међусобно уважавање и поштовање, транспарентност и размјену информација.   Предмет сарадње односи се прије свега на промовисање социјалног дијалога на новим основама. Успјешан социјални дијалог подразумијева социјално партнерство уз компромис о структури демократских друштвених промјена уз развијање свијести о постојању зона заједничког интереса, упркос свим разликама, те динамици промјена  и њиховој социјалној цијени.

Послодавци и синдикати, дјелујући на друштвено одговоран начин, водиће рачуна о комплементарности својих програма, пројеката и активности у циљу стварања синергијског ефекта на друштво у цјелини.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here