Медаља борца Ђорђију Злоковићу

Ђорђије Ђоко Злоковић, предсједник ОБНОР-а Херцег Нови и дугогодишњи секретар, предсједник Надзорног одбора СОБНОР-а Црне Горе, истакнути антифашиста и човјек који даје значајан допринос у раду и дјеловању ове борачке организације, добитник је медаље борца СОБНОР-а Црне Горе.

Високо признање Злоковић је, са још три члана ове борачке организације, примио 4. априла, који се обиљежава као дан СОБНОР-а, пошто је тог датума 1948. године формиран СУБНОР Црне Горе.

На свечаности поводом 75 година дјеловања организације, послије свечане сједнице Скупштине СОБНОР-а у проширеном саставу, признање је уручено и проф. Љубенку Боровићу потпредсједнику СОБНОР-а Црне Горе из Kотора, члану управног одбора ОБНОР-а Kотор, резервном официру ЈНА, истакнутом антифашисти и човјеку који даје значајан допринос у раду ове организације, освједоченом и досљедном поштоваоцу изворних принципа славне НОБ, носиоцу више државних и иностраних одликовања и признања за свој рад. Такође, признање је уручено и Николи Нику Зецу, предсједнику ОБНОР-а Будве, члану управног одбора СОБНОР-а Црне Горе, истакнутом антифашисти и човјеку који даје значајан допринос у раду и дјеловању организације, носиоцу великог броја признања и одликовања. Четврта медаља је уручена проф. Милану Булатовићу из Бијелог Поља.

Медаље је уручио предсједник Радојица Радојевић у знак признања за допринос и афирмацију трајних вриједности НОР-а и револуције и изузетан допринос у раду Савеза.

-Ова медаља је велико поризнање за мој досадашњи рад у борачкој организацији и поносан сам што сам дио ове приче, заједно са људима који баштине традицију НОР-а – рекао нам је кратко Ђорђије Злоковић.

На свечаној Скупштини су прочитани телеграми предсједнице Скупштине Црне Горе Данијеле Ђуровић, предсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовића и предсједника СУБНОРА Србије.

Реферат СОБНОР-а Црне Горе поводом 75 година рада и успјешног дјеловања поднио је предсједник Радојица Радојевић, а свечаност је завршена обиласком гроба Блажа Јовановића, првог предсјеника СУБНОР-а Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here