За уређенији град „Чистоћа“ сарађује са „Водоводом“ и Комуналном полицијом

Херцегновско предузеће „Чистоћа“ у сарадњи са службом Комуналне полиције активно ради на уклањању дивљих депонија у нашем граду, а у плану је и контрола објеката који до сада нису имали закључен уговор о одвозу комуналног отпада, како би то што прије учинили. Интезивирана је сарадња и са Водоводом.

Осим дивљих депонија, које предузеће „Чистоћа“ и комунални инспектори покушавају да уклоне, заједничке активности биће усмјерене и на увођење што више објеката у листу корисника услуга Чистоће, како би почели да плаћају одвоз комуналног отпада, прича за РТХН вд директора Александар Шкобаљ.

Александар Шкобаљ, в.д. директора предузећа „Чистоћа“

– Сви објекти који немају закључен уговор са „Чистоћом“, мораће то да ураде. Провјеру ће обављати једно наше службено лице и један комунални инспектор. За прва три мјесеца ове године само 66 нових корисника закључило је уговор – наводи он.

„Чистоћа“ је недавно потписала и споразум о сарадњи са предузећем „Водовод и канализација“, подсјећа Шкобаљ, чиме ће се бити интензивирана међусобна испомоћ.

– Обављамо прање и дезинфекцију, уступили су нам возача и возило за одржавање контејнерских мјеста, а ми њима косаче за одржавање резервоара. Њихова законска обавеза је да око резервоара буде чисто и окошено, те а буду стављени под видео надзор. У том дијелу смо им изашли у сусрет. Та акција још увијек траје – прича Шкобаљ.

Возила „Чистоће“ већ у овом периоду дневно одвозе око 58 тона комуналног отпада, што је на предсезонском нивоу, информише он.

– У односу на прошлу годину, то је 15 тона више. Ријеч је о периоду до 15. или 16. маја. Тиме се повећавају и наши трошкови, јер уз већи одвоз, веће је ангажовање и радне снаге – казао је Шкобаљ.

Напомиње да, како сада стоје ствари, у предузећу неће имати проблема са обезбјеђивањем довољног броја запослених у љетњим мјесецима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here