КУП ЦГ: Херцег Нови и Будва убједљиви до трона

Херцег Нови и Спортски центар Игало били су данас центар црногорске одбојке. Одиграно је мушко и женско финале Купа Црне Горе.  Одбојкашице Херцег Новог одиграле су одличну утакмицу, потврдиле квалитет и оправдале риједак подвиг да до сада, у сезони, нису изгубиле ниједан сет.  Доминирале су и вечерас дјевојке Милорада Крунића од првог до последњег минута, побиједиле градског ривала Албатрос 3:0 (25:10, 25:11, 25:12).

Татјана Бокан и њене саиграчице из екипе Херцег Нови су контролисале дешавања на паркету и потврдиле улогу фаворита.

Најбоља играчица финалне утакмице је била  Татјана Бокан са 16 поена. Дарија Чабоненко, Диана Балаи и Јелена Станимировић су освојиле по осам поена. Анастасиа Бекхтерева 6, Сара Најдич 3, Леа Бобан и Полина Лиутикова по један. Екипа Албатроса имала је  24 грешке.

Код екипе Албатрос најбоље су биле Александра Шћекић и Таша Трајковић са по три освојена поена.

По 2 поена су оствариле Јелена Бијеловић, Марија Батинић и Анђела Кукобат. Ана Поповић је имала учинак од једног поена.

Екипа Херцег Новог имала је 18 грешака.

Сребрне медаље екипи Албатроса уручио је потпредсједник Општине Мирко Мустур, златна одличја побједнику предсједник Општине  Стеван Катић.

Пехар капитену Татјани Бокан уручио је пресједник Савеза Цветко Пајковић.

Вечерашњи ривали финала Херцег Нови и Албатрос играју већ у сриједу 5. априла прву утакмицу плеј офа Првенства Црне Горе. Реванш је 8 априла. За пласман у финале потребне су двије побједе.

У финалу за одбојкаше, које је такође одиграно у Игалу, није било много узбуђења, Будва је била далеко боља од Будућности.

Одбојкаши Будве одбранили су трофеј у Купу Црне Горе, лакше него што се очекивало. Будва је у финалу побиједила Будућност 3:0 (25:17, 25:21, 25:14).

Питање побједника се није постављало ни једног тренутка. Будва је контролисала дешавања на паркету, заслужено је стигла до трофеја.

Расположени за игру у нападу код  Будве били су Александар Гмитровић са 18 поена, који је проглашен за најбољег играча финала.  Матија Чинчур је освојио 9, а Миодраг Јелић  8 поена. Остали поентери код Будве су Бењамин Хаџисалиховић 6, Адин Фазлић 5, Алин Оковић и Вељко Бјељац 2 поена. Екипа Будућности имала је 24 грешке.

Бојан Стругар је освојио 13, а Никола Радовић шест поена. Остале поене за екипу из Подгорице постигли су: Аднан Силајџић и Арман Чирић по 4, Стефан Радевић и Бојан Радовић по 2 и Данило Дубак 1 поен. Екипа Будве имала је 20 грешака.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here