Бод наде за ФК Игало 1929

У узбудљивом и занимљивом сусрету 25. кола Друге фудбалске лиге Игало – Младост Доња Горица, одиграном на стадиону Солила, недостајали су само голови. Подијељени су бодови, али више разлога за жаљење имају домаћи фудбалери.

Трагичар сусрета био је Алекса Мараш који у 49. минуту није искористио пенал, јер је мјесто мреже голмана Љубомира Ђуровића погодио пречку. Најстрожој казни претходила је игра руком у казненом простору једног гостујућег играча. 

Публика је тражила пенал и у првом полувремену, када је у 14. минуту у шеснаестерцу оборен Балша Радовић, али је судија показао да се игра настави. Слична ситуација десила се и у 38. минуту али и ту је Милош Савовић из Подгорице само раширио руке, уз бурне протесте домаћих навијача.

Мараш је у 51. минути био сам пред голманом Ђуровићем, који је искусном интервенцијом уклонио опасност од свог гола. У 68. минуту други жути картон добио Аргентинац Кордоба, па је Игало до краја сусрета играло са играчем мање.

На другој страни, у 72. минути Кенан Ораховац је одлично шутирао главом, али лопта је прошла поред гола Данила Раичевића.

С обзиром да је Игало играло некомплетно, са осам што повријеђених што кажњених играча, освојен је важан бод у грчевитој борби за опстанак и поред чињенице да су директни ривали Грбаљ и Зета побједили.

Остали резултати 24. кола: Беране – Бокељ 1:0, Грбаљ – Ком 2:0, Зета – Подгорица 1:0. У овом колу слободна је екипа Отрант Олимпика.

Пласман: Беране 39, Младост 36, Подгорица 34, Бокељ 32, Грбаљ и Ком по 30, Зета 27, Игало 24 и Отрант Олимпик 21 бод.

У 26. колу, 8 априла играју Беране – Игало, Бокељ – Подгорица, Отрант Олимпик – Грбал и Ком-Зета. У овом колу слободна је екипа Младости ДГ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here