Поплава емоција у Дворани Парк уз спој опере и хармонике

Манифестација „Дани Франкофоније“ заокружена је у Херцег Новом концертом француских пјесама под називом „Ноћи љубави“, који је у Дворани Парк уприличио умјетнички дуо, Николина Томашевић, (сопран) и Босиљка Кулишић (хармоника).

Како прича професорица у Музичкој школи у Херцег Новом и оперска пјевачица, Николина Томашевић, на репертоару су биле пјесме француских композитора, од шансона до арија.

Николина Томашевић, сопран

– Програм је био разнолик, другачији него онај који смо припремали за Нову годину. Видјело се да је публика уживала и веома ми је драго да је дошла у великом броју – наводи она.

На први поглед спој хармонике и оперског вокала дјелује чудно, међутим, сјајне умјетнице успјеле су маестрално да споје глас и инструмент, а Томашевић није крила задовољство.

– Никада раније нисам чула ту комбинацију, али спонтано се јавила идеја да сарађујемо, будући да се и приватно дружимо. Босиљка је одличан професионалац и задовољство је радити са њом, концерт је био предиван – казала је она.

Програм је, како је казала Босиљка Кулишић, професорица хармонике у Музичкој школи, покрио неколико епоха француске историје музике и објединио много емоција.

– Пресрећна сам како је све звучало. Николина и ја смо већ сарађивале, али овај концерт је једна степеница више, јер смо све припремиле са пуно љубави и посвећености – истиче она.

Кулишић прича да је договор био да се програмом покрије што више епоха, али да одсвирају композиције у којима приватно уживају, како би се што боље повезале емоционално и то пренијеле на публику.

Босиљка Кулишић, хармоника

– То је један спонтани процес. Програм смо припремале мјесецима, на крају смо одабрале ове композиције – казала је Кулишић.

Умјетнице на подршци и организацији концерта захваљују Општини Херцег Нови и ЈУК Херцег фесту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here