Прољеће 2023: Сервисне информације

Промјенљиво до потпуно облачно повремено киша, локално пљускови и грмљавина. Послијеподне падавине ће ослабити и у већини предјела и престати, а у јужним предјелима се очекују и сунчани периоди. Вјетар умјерен до јак јужних смјерова послијеподне постепено у слабљењу. Највиша дневна температура ваздуха од 8 до 18 степени.

СТРУЈА

Из ЦЕДИС-а за данас нису најавили искључења на подручју општине Херцег Нови.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА

Због несметаног и сигурно одвијања манифестације Flower Power саобраћај у Његошевој, на потезу од раскрснице Његошеве са улицом Мића Вавића (зграда “Новљанке”) до улице Саве Ковачевића, као и у улици X херцеговачке бригаде биће привремено забрањен од 18 сати до краја догађаја, што је око 1 иза поноћи.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Тивта је данас планирано пет летова, од чега три за Београд, у 12:40, 15:20 и 18:40, као и два за Истанбул.

Из Подгорице планирано је 13 летова, од тога за Београд четири, у 07:30, 08:25, 15:20, 20:35. Поред тога планирани су и летови за Меминген, Варшаву, Атину, Лондон, Париз, Милано, Истанбул, Тел Авив. 

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз на релацији Бар – Београд саобраћа сваке вечери. Полазак је у 19, док је повратак из главног града Србије у 20:20. Цијена карте за први разред је 31.80 а за други 21 еуро. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

На аутобуску станицу Херцег Ново овога јутра стигли су Божур и Трансјуг из Београда, а очекују се доласци Ленса из Новог Сада, Ројал травела из Ниша, Јадранлајнових аутобуса из Крагујевца и Суботице и Блу лајна, такође, из Суботице.

Када је ријеч о поласцима, Божур је у 7 кренуо за Београд, Центротранс за Сарајево полази у 8:35, Божур за Дубровник креће у 9:30, а Јадран експрес у 11:10, Југопревоз Гацко за Требиње у 12:10, док су линије за градове у Србији према реду вожње послијеподневним сатима. Карата има али је пожељно резервисати их на вријеме.

ТРАЈЕКТНИ САОБРАЋАЈ

На трајектној линији Каменари – Лепетане од 6:00 до 22:00 сата саобраћају оба трајекта, а од 22:00 ноћу до 06:00 сати ујутру, трајект „Василије“ који превози само возила мањих габарита – аутомобиле.

АМСЦГ

Саобраћај се овога јутра зобг кише одвија по мокрим и клизавим коловозима. Дуж клисура и усјека могућа је појава ситнијих одрона, па из Ауто мото савеза возачима савјетују опрезну вожњу, прилагодјену условима и стању на путу.

Интензитет саобраћаја је умјерен на путевима ван градских средина.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 15 саобраћајних незгода у којима су три особе задобиле лакше повреде.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020/234-999 и 063/239-987.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here