Прољеће 2023: Сервисне информације

Промјењиво облачно са сунчаним интервалима, у другом дијелу дана повећање облачности, а током ноћи понегдје киша. Вјетар умјерен до јак, јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 10 до 18 степени.

ЦЕДИС
Због планираних радова на мрежи од 14:00 до 17:00 сати ће без напајања електричном енергијом бити подручје око школе у Бијелој, а од 8:00 до 12:00 сати насеље Батерија у Зеленици.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА
Због изградње канализационе и водоводне мреже Kутско поље, у циљу заштите водоизворишта Опачица, до 15. априла је забрањен саобраћај за сва возила на локалном приобалном путу у насељу Зеленика – у улици Жупа Драчевица, на потезу од зграде Старог кина до раскрснице код зграде Дома пензионера.

АУТО МОТО САВЕЗ
Возаче очекују суви коловози и добра видљивост. На дионицама које пролазе кроз усјеке могући су ситнији одрони, а додатана пажња је неопхоподна на мјестима на којима се изводе радови. Савјетује се опрезна вожња, уз поштовање правила саобраћаја. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 11 саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планиран 21 лет, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ био је у 7:30, вечерњи је у 19:40, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:25, у 15:10 и у 22:15. По два лета су за Беч, Истанбул и Луксембург, а остали су за Дортмунд, Kраков, Лондон, Будимпешту, Љубљану, Рим, Варшаву, Манчестер, Вроцлав и Kатовице. Из Тивта данас пет летова, а четири су за Београд; „Аir Montenegro“ у 10:25, а „Аir Serbia“ у 11:50, 15:20 и у 18:40. Ту је и лет за Берлин у 18:00 сати.

ЖЕЉЕЗНИЧKИ САОБРАЋАЈ
Након шест дана, поново је успостављен међународни жељезнички саобраћај, који је био у прекиду због радова на инфраструктури у станици Земун, али је брзи воз каснио у поласку због квара на контактној мрежи у Степојевцу. Он ће у Бар стићи тек око 11:30, са преко четири сата заостатка за редом вожње. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСKИ САОБРАЋАЈ
На херцегновску Аутобуску станицу јутрос су први стигли „Банбус“ из Београда и „Lalatović travel“ из Модриче, а за њима ће „Ниш експрес“ из Ниша, „Blue line“ из Новог Сада, „Јадран експрес“ из Београда, „Божур“ и „Ленс“ из Суботице, па „Ласта“ из Београда. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње. Од данас и нова линија – у 17:00 ће наизмјенично за Ниш возити „Ниш експрес“ и „Royal travel“.

ТРАЈЕKТНИ САОБРАЋАЈ
На трајектној линији Kаменари – Лепетане од 6:00 до 22:00 сата саобраћају оба трајекта, а од 22:00 ноћу до 06:00 сати ујутру, трајект „Василије“ који превози само возила мањих габарита – аутомобиле.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here