У програму Европске банке за обнову и развој хотелска групација Casa del Mare

Фото: Медиа Биро

Хотелска групација Каза дел Маре (Casa del Mare) постала је члан Блу Рибон (Blue Ribbon) програма, што подразумијева континуирану савјетодавну подршку и финансирање Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) овој компанији у наредних пет година.

Програм пружа оперативни, менаџмент и финансијски консалтинг за мала и средња предузећа која показују велики потенцијал за раст. Овим се пружа могућност компанијама да у току пет година, колико траје овај програм, на располагању имају локалне и међународне експерте у циљу осигуравања даљег раста и развоја компаније. Компаније могу постати дио овог програма само на позив ЕБРД-а.

Шеф канцеларије Европске банке за обнову и развој у Црној Гори, Ремон Закариа истиче даје хотелска групација из Боке препозната као поуздан партнер Блу Рибон програма, који, како је казао, нуди прилику за умрежавање сличних компанија у преко 36 држава широм три континента.

– Ова прекретница се надовезује на нашу постојећу сарадњу са компанијом уназад десет година кроз савјетодавне услуге које се пружају у склопу нашег програма Савјети за мала предузећа у области угоститељске индустрије. ЕБРД је трансформисала учинак хиљада малих предузећа и поставила темеље за паметан, одржив и инклузиван раст који намјеравамо да реплицирамо и кроз нашу даљу сарадњу са Casa del Mare групацијом – рекао је Закариа.

Фото: Медиа Биро

Да ће ЕБРД бити у наредном периоду својеврстан ослонац и извор знања и искуства за оснивача и извршног директора хотелске групације Каза дел Маре, Николу Милића, представља велику част и задовољство.

– То што смо дио овог програма, гарант је нашег даљег неупитног раста, али и потврда да као компанија и бренд исправно радимо. Наредних пет година су за нас збиља од кључног значаја – ове године отварамо нови Каза дел Маре Магата (Casa del Mare Mangata) хотел на Будванској ривијери, као и нови угоститељски објекат поред наше Бокасе. Идуће године отварамо Хотел Вулфениа (Wulfenia), наше прво угоститељско искуство на сјеверу Црне Горе – казао је он.

Како додаје, компанију у наредном периоду очекује и покретање пројеката ван Црне Горе.

– То што нам је наредних пет година ЕБРД на располагању, што је практично дио наше фирме, и чији су експерти саставни дио нашег тима, сигурност је и подстицај не само за нас, већ и за наше инвеститоре. ЕБРД је не само гарант квалитета, већ и онај јединствени додатак који сваки пројекат чини још бољим и успјешнијим – рекао је Милић.

 Европска банка за обнову и развој је присутна у Црној Гори од 2006. године и до сада је подржала 81 пројекат, укупне инвестиционе вриједности од 724 милиона еура.

Извор: Меда Биро

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here