Новљани прате освајаче медаља

У Будви је претеклих дана одржан међународни ватерполо турнир за ветеране. На такмичењу од 14 екипа, учествовали су Јадран ветерани и Бијела.

Јадран је у групи су побједио Штуке (Београд) 8:4, Стари Ас (Сплит) 6:1. У четвртфиналу су побједили Будву Макс 5:2. У полуфиналу су поражени од Партизана 8:7 и у утакмици за медаљу од домаће Будве 4:3.

Четврто мјесто за екипу Јадран Ветерани су освојили: Новак Јелић, Степо Младеновић, Бојан Суботић, Јанко Бијелић, Петар Станојловић, Јово Тучић (капитен), Ђорђе Пјешивац, Филип Андрић, Милош Сијерковић, Павле Вукићевић, Слободан Славић, Дејан Чепрнић, и Марко Поробић. Тренер Ђуро Влаовић.

Екипа Бијеле  у групи је побједила: Тек Валис 9:2, Рекреативо (Београд) 8:5 и Вардар (Скопље) 9:2. У четврфиналу Бијела је поражена од Будве 5:4. У утакмицама за пласман од петог до осмог мјеста побјеђени су Рекреативо 7:2 и за пето мјесто Будва Макс 6:4.

За екипу Бијеле су играли:Петар Поповић, Жељко Вујовић, Никола Самарџић,  Васо Ћуковић, Никола Вучетић, Милорад Алексић, Никола Кривокапић, Стефан  Вуковић, Мирослав Риха, Марко Тривковић, Владо Бошковић, Дражен Боснић, Мило Желалић, Владо Овука и Жељко Вуковић. Тренер Мило Желалић.

У финалу Шабац је побједио Партизан 8:7. Најбољи играч турнира је Немања Јовановић  из Шабца, најбољи стријелац Михајло Парезановић из Партизана. За најбољег голмана је проглашен Стеван Ђурашевић из Будве. За најљепши потез на турниру награђен је члан домаће екипе Васко Рабреновић.

Ветерани Јадрана 12. и 13. маја организоваће турнир на Шкверу, а јулу у Бијелој истоимени клуб ветерана организује 3. међународни турнир “Ненад Нено Желалић”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here