МЗ Сушћепан-Ратишевина-Требесин: Бројне инфраструктурне активности

У сваком од ова три мјеста која чине једну мјесну заједницу, у посљедње вријеме доста се урадило на рјешавању питања водоснабдијевања, уређењу и повезивању путне и друге инфраструктуре.

Мјесна заједница Сушћепан – Ратишевина – Требесин представља својеврсну спону града са залеђем Херцег Новог, на широком подручју које је повезано путним комуникацијама и пјешачким стазама од Игала, Гомиле, до Мојдежа и Мокрина и даље.

Недавно је вода стигла до свих кућа у горњем дијелу села Ратишевина, чиме је ријешено једно од основних животних питања мјештана овог дијела општине Херцег Нови. Мјештани су сложни и заједно учествују у активностима на изградњи путне инфраструктуре, чишћењу и уређењу прилаза храмовима Св. Козме и Дамјана. Ускоро би требало да археолози да истражују локалитет Потпланина на којем се налазе остаци конака древног манастира Пресвете Богородице, које се према предању и историјским списима, налазило као метох манастира Косијерево на овом живописном подручју. Ова мјесна заједница броји и више десетина ђака који путују до школа у Херцег Новом.  Све више се становници враћају на своја огњишта, а крај насељава са људима који су предност дали животу на селу у прелијепој природи на на неколико километара од града.

Предсједница МЗ Сушћепан-Ратишевина-Требесин Зорица Мијајловић је гостујући у Новском јутру  говорила  о свим предностима и љепотама живота у овим дијеловима града. Посебно је издвојила и нагласила задовољство рјешењем дугогодишњег проблема у водоснабдијевању које је сада, на радост свих житеља, већ прошлост и предуслов даљег руралног, туристичког и сваког другог развоја краја.Предстоји да се санира путна мрежа од скретања за Сушћепан до Ратишевине, као и дионица пута ка Мојдежу.

Разговор са Зорицом Мијајловић опширније у видеу из емисије Новско јутро:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here