По 40 година затвора албанским држављанима за убиство Милутина Лековића

Фото: vijesti.me

За убиство полицајца Милутина Лековића 15. децембра 2019. године у Игалу, албански држављани Љуан Хасанај, његов брат Љуљзим и мајка Нура осуђени су на по 40 година затвора. Пресуду је изрекла суткиња Вишег суда у Подгорици Милена Матовић, пишу Вијести.

Из обдукционог налаза утврђено је да је хитац полицајца Лековића погодио у десну страну потиљка, а излазна рана је у лијевој страни чела, образложила је суткиња провостепену пресуду.

То одговара позицији да је смртоносни хитац испалио Љуан Хасанај, који је сједио на средини задњег сједишта полицијског аута које је возио Лековић.

Суд је несумњиво утврдио да су сви окривљени извршили кривично дјело тешко убиство.

У завршној ријечи, државна тужитељка Снежана Шишевић раније је у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, предложила је да их суд огласи кривим да су као саизвршиоци извршили кривично дјело тешко убиство у стицају са кривичним дјелима напад на службено лице и недозвољен прелазак државне границе, а Љуан и кривично дјело неовлашћено држање оружја, те осуде на јединствену казну затвора од по 40 година.

Навела је да током судског поступка окривљени нису изразили кајање.

Оптужницом је представљено да су држављани Албаније Љуан Хасанај, његов брат Љуљзим и мајка Нура у саизвршилаштву убили Лековића 15. децембра 2019. године, те да је смртоносни хитац испалио Љуан.

Оптужницом је окривљенима стављено на терет да су извршили тешко убиство у стицају са кривичним дјелом недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, као и кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Окривљени Љуан Хасанај терети се поред наведеног и за кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

У оптужници се наводи да је смртоносне хице испалио оптужени Љуан Хасанај, а након тога покушао да убије и Лековићевог колегу Александра Килибарду.

Током читавог трајања суђења, албански држављани тврдили су да нису криви, те да не постоји полицијска патрола која би у аутомобил увела наоружане људе.

Извор: https://www.vijesti.me/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here