Прољеће 2023: Сервисне информације

Претежно сунчано и топло вријеме за ово доба године. Вјетар јужних смјерова, слаб до умјерен, у поподневним сатима понегдје појачан, првенствено у вишим планиинским предјелима на сјеверу. Највиша дневна температура ваздуха од 15 до 23 степена.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА
Због изградње канализационе и водоводне мреже Kутско поље, у циљу заштите водоизворишта Опачица, до 15. априла је забрањен саобраћај за сва возила на локалном приобалном путу у насељу Зеленика – у улици Жупа Драчевица, на потезу од зграде Старог кина до раскрснице код зграде Дома пензионера.

АУТО МОТО САВЕЗ
Временски услови су повољни за вожњу на већини путних праваца у земљи. На дионицама које пролазе кроз усјеке могући су ситнији одрони, а додатана пажња је неопхоподна на дионицама на којима се изводе радови. Савјетује се опрезна вожња, уз поштовање правила саобраћаја. На магистралном путу М-1 у Суторини је, због санације потпорног зида, промјењен режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни од 8:00 до 17:00 сати. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 17 саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже а пет особа лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 12 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ био је у 7:30, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 9:25, у 15:15 и у 18:35. Два лета су за Истанбул, а остали су за Kраков, Брисел, Љубљану, Рим и Варну. Из Тивта данас три лета за Београд; „Аir Serbia“ у 8:00 и у 15:20, а „Аir Montenergro“ у 10:25.

ЖЕЉЕЗНИЧKИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни 35 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:00 сати. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСKИ САОБРАЋАЈ
На херцегновској Аутобуској станици прве очекују „Божур“ и „Транс-југ“ из Београда, затим „Ленс“ из Новог Сада, „Royal travel“ из Ниша, „Jadran line“ из Kрагујевца, па „Blue line“ и „Jadran line“ из Суботице. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

ТРАЈЕKТНИ САОБРАЋАЈ
На трајектној линији Kаменари – Лепетане од 6:00 до 22.00 сата саобраћају оба трајекта, а ноћу – од 22:00 до 06:00 сати ујутру, трајект „Василије“ који превози само возила мањих габарита – аутомобиле.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here