Згради Суда у Херцег Новом потребно подићи ниво безбједности

Конкретна рјешења у циљу побољшања безбједности запослених и странака у згради суда и тужилаштва, будући да се налазе у истом објекту, као и услови рада у суду и тужилаштву биле су теме састанка представника Основног суда у Херцег Новом са представницима Управе полиције ОБ Херцег Нови и ОДТ-а.

Како је саопштено из Основног суда, састанку су присуствовали ВД предсједника у Херцег Новом, Весна Газдић, начелник ЦБ Херцег Нови Предраг Жижић, командир Љубиша Ровчанин, инспектор Мирослав Дујовић и државни тужилац Никола Самарџић.

Један од закључака је да згради Основног суда и Тужилаштва није могуће приступити возилом, што ствара проблем за довођење окривљених лица, као и приступ лицима са инвалидитетом, те не постоји обезбјеђени паркинг за запослене, судије и тужиоце.

Детаљно су разматрана питања нивоа тренутне безбједности зграде и донијети су заједнички закључци да би било потребно поставити додатне камере око суда, поставити метални детектор на улазним вратима објекта, обезбједити противпожарни аларм, те унаприједити расвјету у непосредној близини суда, а све у циљу додатне безбједности објекта.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here