Подршка акцији „Стоп инфлацији” Уније слободних синдиката уз апел за умањење акциза на гориво

Унија слободних синдиката Црне Горе даје пуну подршку акцији „Стоп инфлацији”, коју је покренуло Министарство економског развоја, а придружили се трговачки ланци Воли, Меркатор, Лаковић, Арома и Франца, саопштено је из ове синдикалне организације.

– Како смо то више пута иницирали у нашим обраћањима према надлежним институцијама, у тешким временима посебно је важно да се терет кризе што равномјерније подијели на све грађане. То подразумијева да они који имају више понесу већи дио терета у корист оних које криза драстичније погађа. Зато поздрављамо акцију „Стоп инфлацији” за коју се надамо да ће бити прва, али не и последња, акција надлежних институција на плану заустављања и смањења негативних ефеката инфлаторног тренда. Позивамо трговце да привремено, док траје криза, ограниче марже на што већи број производа од посебног значаја за породична домаћинства и тако повећају куповну моћ ионако ниских зарада и пензија – наведено је у саопштењу.

Истовремено, поновни скок цијене горива допринио је додатном удару на буџет, па из Уније слободних синдиката поново позивају Владу Црне Горе да се придружи антиинфлационој кампањи, тако што ће обновити Одлуку о привременом умањењу акциза за промет безоловног бензина и гасних уља у износу не мањем од 40%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here