Портонови – још једна адреса за добру забаву у Херцег Новом

На само 10 минута од Херцег Новог, Портонови нуди занимљиве садржаје како за госте који долазе у посјету, тако и Новљане. Након отварања, захваљујући садржајима које нуди, Портонови је препознат као мјесто за опуштајући бијег на јадранској обали, између мора и планина. Поред прелијепих станова и вила у којима уживају гости из цијелог свијета и региона, посјетиоце привлачи и одлична понуда ресторана и бутика. Оно што је интересантно јесте да се у ризорту налази све што вам је потребно од супермаркета до апотеке, хемијске чистионе, вртића, козметичког и фризерског салона и клинике.

Идеа супермаркет ће вас одушевити са пажљиво одабраним делицијама, свјежом рибом, пецивима, вином и готовим јелима. Поред супермаркета је и Максима апотека.

Љубитеље шопинга одушевиће бутици у ризорту са понечим за свачији укус „Prego fashion“, „MC2 Saint Barth Tenero Fashion“, „Tyche“ и „Monkl“, а ако вам је потребан поклон за блиску особу ту је и Хабитат цвјећара, те јединствни салон намјештаја „Trend Eichholtz“ гдје можете опремити дом, али и уљепшати га детаљима.

У Портоновом се налази и један од препознатљивих брендова на црногорском тржишту када су у питању козметички салони – „Beautylicious Unisex Salon Look by Violetа“.

Понуда ресторана који доносе јединствене укусе привлачи пажњу највећег броја посјетилаца. Од „Perla Square Portonovi“ ресторана са јелима која су инспирисана спојем медитеранског, традиционалног и модерног; „Romeo & Juliet“ са најукуснијим италијанским посластицама уз врхунска вина из цијелог свијета; „Square Portonovi“ са специјалитетима блискоисточне кухиње и широк избор коктела и осталог пића; „Maison du Monde“ за опуштену атмосферу и добру забаву уз музику уживо, храну, пиће‚ наргиле и цигаре. „Кoffein“ је незаобилазна адреса за све љубитеље кафе и доброг доручка, док је „Godo“ адреса за све сладокусце који уживају у најљепшим аромама сладоледа који уживају у најљепшим аромама сладоледа. Поновно отварање „Portonovi Beach Club“-а 1. маја, као и ресторана „RockFish“, те „NOA“ ресторана у Портонови марини, додатни су разлози за боравак у Портоновом.

Поред овога, Портонови је препознат и по дивној природи и два парка у којима уживају гости свих генерација. Централ Парк, већи од два парка, садржи разне активности и дјечје играонице за различите узрасте, башту са биодиверзитетом, отворене заједничке просторе, унутрашњу пијацу, а највећа локације на којој се налази овај парк је велики број већ постојећих стабала којима је прилагођен дизајн самог парка. Хиллсиде Парк је дизајниран са намјером да се историјској башти врати атрактиван изглед, задржавајући форму различитих стаза за шетњу и њене кључне дјелове. Такође, дизајн је прилагођен тако да укључује велики број постојећих стабала. Овај парк је дизајниран као миран простор за релаксацију, а у парку се налазе Споменик палим хидроавијатичарима Треће хидропланске команде и Споменик водницима Бранку Мустуру и Љубомиру Пајићу.

Незаобилазна локација посјетилаца је и Галерија Пизана, култно мјесто на мапи културне сцене Црне Горе још од октобра 1989. године, када је госпођа Љиљана Милошевић основала Пизану као прву приватну галерију у Црној Гори. Пизана је мјесто гдје се одвијају различити облици креативних садржаја, изложби, музичких и књижевних вечери, умјетничких аукција и других друштвених дешавања, нудећи нови, отворени културни простор, који одуше другачијим, позитивним вибрацијама и креативним енергијама.

Прољећна сага

Након фантастичне Празничне сезоне, Портонови се припрема за још један узбудљив сет догађаја звани Прољећна сага. Прољећна сага се одржава од 28. априла до 7. маја. И овога пута, моћи ћете да испробате различите локалне и интернационалне деликатесе на Прољећнем базару током читавих 10 дана.

Овај догађај ће отворити локални диџеј Данило Радусиновић и загријати атмосферу, а већ сљедеће вечери можете заиграти уз звуке и плесне наступе латиноамеричких плесача.

Једна од омиљених звијезда региона – Јелена Розга, наступитће са својим бендом 1. маја на Марина тргу Портоновог.

Љубитељи наших добропознатих старих аутомобила и југоносталгије, обрадоваће тура „Еx-Yu“ аутомобилима од Портоновог то Титове виле и назад, у сјајно очуваним возилима.

Најмлађи посјетиоци биће одушевљени садржајем током свих десет дана гдје ће поред разнолике понуде на базару, имати прилику да уживају у занимљивим анимацијама, играма уз веселе хорске наступе својих вршњака.

Уживајте на свјежем ваздуху и сунчаним данима уз звуке клапа по насељу као и осталих вечерњих музичких наступа бендова и диџејева.

ПР текст

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here