Позоришна представа „Златокоса“ на сцени Дворане Парк

Луткарска представа за дјецу „Златокоса“ Позоришта лутака у Мостару, у драматизацији и режији глумице и редитељке из Ниша, Јелене Ђорђевић, обрадоваће новске малишане поводом Свјетског дана позоришта за дјецу и младе и Свјетског дана луткарства 23. марта у 18 часова у Дворани Парк.

Како наводе из Херцег феста, ријеч је о драматизацији популарне бајке браће Грим, која је неизоставни дио одрастања многих малишана. Уобичајени мотив бајки – борба између добра и зла, овог пута је надограђен идејом о слободи и љубави као основним средствима те борбе.

Главни ликови Златокоса и Принц Клодовик кроз заједничко одрастање „постају једно у борби протиб бабе Готел и њене тираније“, казао је главни глумац у представи, Али Камер Аксој, који је за ову улогу нагрђен Наградом за најбоље глумачко остварење на Међународном фестивалу позоришта за дјецу у Бањој Луци.

Осим њега у представи играју Диана Ондељ Максимовић, Серђо Радош и Лејла Пајић.

Сценографију и креацију лутака потписује Христина Хедева Младеновић, а сценску музику Срђан Марковић. Сценографија и реквизита изашла је из радионице Позоришта лутака у Мостару, а лутке су израђене у најпознатијим бугарским радионицама лутака.

Херцег фест већ годинама лијепо сарађује са овим луткарским позориштем, а сарадња се овом приликом проширује и на Центар за културу Тиват, гдје ће је мали гледаоци срести 22. марта, а на крају турнеје поводом ових значајних датума 25. марта на сцени Спомен дома „Црвена комуна“ у Петровцу, у организацији Будва – Град Театар.

Представа је препоручена малим гледаоцима узраста 3 године и старијим.

Цијена улазнице је четири еура, контакт телефон благајне Дворане Парк +38268/851-031. Из Херцег феста напомињу да резервације улазница неће важити на дан представе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here