Игало богатије за 100 садница, које је донирао Телемах

Донацијом компаније Телемах (Telemach) обезбјеђене су саднице разноврсног растиња, које уз сарадњу Секретаријата за комуналне дјелатности и радника Комунално – стамбеног предузећа већ красе парковску површину код Омладинског парка.

Према ријечима секретара за комуналне дјелатности у Општини Херцег Нови Василија Сеферовића, друштвено одговорна компанија Телемах је обезбиједила различите саднице, којим је оплемењена зелена површина преко пута Омладинског парка у Игалу:

Василије Сеферовић

-Херцег Нови слови као град цвијећа и зеленила. Тежиће се ка томе да му се тај епитет врати.

Одлучили смо да у оквиру донације од четири хиљаде еура, колико је донирано Општини Херцег Нови, да посадимо и оплеменимо површине поред Омладинског парка. Акцију ћемо наставити и дуж Шеталишта на којем ћемо попунити недостајући зелени фонд од Галеба до ресторана Рафаело, навео је Сеферовић.

План Секретаријата и локалне самоуправе је да наставe активности садње зеленила и цвијећа и на другим зеленим површинама у граду.

Сеферевић је упутио позив свим друштвено одговорним компанијама да се укључе у активности Секретаријата за комуналне дјелатности, како би наш град поново имао онај стари препознатљиви сјај.

– Почетком априла очекујемо још једну донацију компаније Сава осигурање, гдје ћемо оплеменити Парк Боке, најавио је Сеферовић.

Из Телемаха су саопштили да су донирали 100 садница за шеталиште у Херцег Новом:

 – Дио Шеталишта пет Даница у Херцег Новом од данас је богатији за нових 100 садница које је граду донирала компанија Телемах. Садња је организована симболично на 21. март Свјетски дан шуме, дрвећа и садње, у сарадњи са Општином Херцег Нови и локалним Зеленилом у оквиру Kомунално стамбеног предузећа.

Након Подгорице, Пљеваља, Бара и Бијелог Поља, Херцег Нови је пети град којем је Телемах донирао саднице.

– Са преко 1.100 садница учинили смо пет градова у све три регије Црне Горе зеленијим и приступачнијим за одмор. Све локације, које смо одабрали у сарадњи са локалним самоуправама, постале су још љепша мјеста за окупљања и рекреацију, што нам је и крајњи циљ. Херцег Нови, град зеленила заслужује да кад год смо у прилици, употпуњујемо његову вегетацију и учинимо да тај предзнак носи још дуго. Настављамо да, конкретним доприносом, будемо партнер локалним заједницима и да, кроз свакодневно пословање, указујемо колико је важно да стварамо предуслове за зеленију будућност, казала је Слободанка Николић, руководилац сектора за развој производа и комуникације компаније Телемах.

Свака нова садница има огромну вриједност за град који је, са највећим бројем сунчаних дана у току године, права зелена оаза Медитерана.

-Међутим, у задње вријеме свједоци смо велике девастације зелених површина, па је донација компаније Телемах од немјерљивог значаја за нашу општину. Одржавање зелених површина изискује велика средства и свака помоћ у нашој мисији озелењавања је добродошла. За сваку похвалу је што је Телемах препознао значај очувања зеленила па се надамо да ће овај примјер слиједити и друге компаније. Од данас, шеталиште које је прво мјесто за рекреацију и дружење становника Херцег Новог, биће још љепше за свакодневне активности, поручила је Вања Спаић, руководилац сектора за одржавање зелених површина у Комунално стамбеном предузећу.

Нека 21. март покрене и вас!

Питање заштите животне средине је питање свих нас и баш свако од нас је дио рјешења.

Рјешење може да крене од промјене навика. Ако већ нисте, нову здравију и зеленију навику симболично уврстите у вашу свакодневицу на 21. март – дан када указујемо на важност сваког дрвета.

Уколико сте Телемах корисник, умјесто папирног користите е-рачун.

Е-рачун можете активирати преко Мој Telemach апликације или слањем захтјева на мејл info@telemach.co.me .

Тако ћете допринијети мањем штампању папира и својој зеленијој будућности, поручили су из Телемаха.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here