Прољеће 2023: Сервисне информације

Умјерено до потпуно облачно, повремено слаба, а у источним предјелима понегдје могуће и умјерена киша. Нешто чешће падавине у другом дијелу дана. Вјетар слаб промјењивог смјера, послијеподне и током ноћи понегдје у сјеверним и централним предјелима умјерен до појачан сјеверни. Највиша дневна температура ваздуха од 13 до 19 степени.

ЦЕДИС
Због планираних радова на мрежи данас ће у времену од 8:00 до 16:00 сати без напајања електричном енергијом бити подручје око „пршут кривине” у Ђеновићима.

ЗАПРАШИВАЊЕ KОМАРАЦА
Из Секретаријата за екологију и енергетску ефикасност су за данас најавили први ларвицидни третман комараца на територији Општине Херцег Нови, препаратом који је токсичан само за циљане штеточине.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА
Због изградње канализационе и водоводне мреже Kутско поље, до 15. априла је забрањен саобраћај за сва возила на локалном приобалном путу у насељу Зеленика – у улици Жупа Драчевица, на потезу од зграде Старог кина до раскрснице код зграде Дома пензионера.

АУТО МОТО САВЕЗ
Саобраћа се по претежно сувим коловозима и углавном уз добру видљивост. Дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне, а додатана пажња је неопхоподна да дионицама на којима се изводе радови. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз поштовање правила саобраћаја. На магистралном путу М-1 у Суторини је, због санације потпорног зида, промјењен режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни од 8:00 до 17:00 сати. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 10 саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже, а пет особа је задобило лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 13 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ био је у 7:30, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:30, у 16:00 и у 20:00 сати. По два лета су за Беч и за Истанбул, а остали су за Дортмунд, Загреб, Будимпешту и Рим. Из Тивта данас четири лета, а три су за Београд; „Аir Serbia“ у 11:50 и у 15:20, а „Аir Montenegro“ у 16:00 сати. Црногорска авио компанија лети и за Истанбул у 10:55.

ЖЕЉЕЗНИЧKИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни сат и 5 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:30. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСKИ САОБРАЋАЈ
На херцегновску Аутобуску станицу јутрос су први стигли „Оzlem tours“ из Лесковца и „Банбус“ из Београда, а следеће очекују „Blue line“ из Новог Сада, „Јадран експрес“ из Београда, па „Ленс“ и „Божур“ из Суботице. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

ТРАЈЕKТНИ САОБРАЋАЈ
На трајектној линији Kаменари – Лепетане од 6:00 до 22.00 сата саобраћају оба трајекта, а ноћу – од 22:00 до 06:00 сати ујутру, трајект „Василије“ који превози само возила мањих габарита – аутомобиле.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here