Током викенда слободе лишено 27 возача због вожње под дејством алкохола

Управа полиције је у данима викенда на црногорским путевима евидентирала 47 саобраћајних незгода, у којима су три лица задобила тешке, док је 17 задобило лаке тјелесне повреде.

Како је саопштено из Управе полиције, у истом периоду, припадници саобраћајне полиције су поднијели 130 прекршајних пријава, издали 684 прекршајна налога, одузели 10 пари регистарских ознака и исто толико возила искључили из саобраћаја.

Због управљања возилом под дјеством алкохола слободе је лишено 27 возача, од чега 13 у Подгорици.

Подгоричка полиција је у улици Станка Драгојевића зауставила В.Р., којем је утврђено присуство алкохола у организму у концентрацији од 2,43 g/kg. Он је лишен слободе, а након привођења судији за прекршаје њему је изречена казна затвора у трајању од 20 дана.

Такође, Мобилна јединица саобраћајне полиције је зауставила возило које се ауто путем кретало супротним смјером, а којим је управљао Р.М. Контролом је утврђено да је Р.М. управљао возилом под дејством алкохола у организму у концентрацији од 1,66 g/kg. Он је лишен слободе. Осим тога, слободе је лишен и У.Р. држављанин Републике Србије који се ауто путем кретао брзином од 194 km/h, на дијелу пута гдје је брзина кретања ограничена на 100 km/h.

Управа полиције још једном апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и на тај начин допринесу, како личној, тако и безбједности других учесника у саобраћају.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here