Представници локалних партија о прелиминарним резултатима избора

Првим пројекцијама резултата избора за предсједника Црне Горе нису задовољни у Демократском фронту, казао је Божо Укропина. Он је додао да ће у другом кругу подржати свакога ко буде противкандидат Милу Ђукановићу.

Божо Укропина, предсједник ОО НСД – први с лијева

– Радује ме што је дан прошао мирно, у демократском духу што је велики напредак. Читав процес је текао мирно, без велике помпе која је раније пратила изборе, посебно за предсједника. Нисмо задовољни резултатом који се назире, али оно што је постало извјесно је да ће Ђукановић „отрчати последњи“ круг и да је то крај његове владавине. Тиме можемо бити задовољни. Надам се да смо ми у Херцег Новом сачували бирачко тијело, сачекаћемо у наредном периоду коначне резултате.

Казао је да је резултат који је остварио кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић бољи него што је била прогноза аналитичара.

– Прво и основно је да се заврши политичка каријера Мила Ђукановића. Ми ћемо сви подржати кандидата који буде насупрот Мила Ђукановића, казао је Укропина.

Кандидата покрета Европа сад, Јакова Милатовића, на предсједничким изборима подржала је Новска листа, а предсједник ове странке, др Саво Марић коментаришући прелиминарне резултате рекао је да је задовољан те да није изненађен.

др Саво Марић, Новска листа

-Било је очекивано, на основу анализа рађених раније, али на основу наших информација са терена и разговора са суграђанима, које смо обилазили. Јакова Милатовића у избору за предсједника очекује други круг. Сваког противника, односно конкурента у кампањи треба апсолутно респектовати, тако да ћемо се тако понашати и пред други круг и надам се на крају другог круга коначној побједи Јакова Милатовића и да ће он постати предсједник Црне Горе – казао је он.

Предсједник ОО Демократа Херцег Нови, Стеван Kатић, за РТХН каже да је изборни дан протекао према очекивањима и без проблема, истичући да је најважнији пад подршке Милу Ђукановићу.

Стеван Катић, Демократска Црна Гора

-Херцег Нови и овим резултатима показао да је задао последњи, односно завршни ударац Милу Ђукановићу, што ме посебно радује. Сигурно је да нам ови резултати и трендови какви су били током данашњег дана говоре да је дефинитиван крај Демократске партије социјалиста и свега онога против чега смо се ми борили свих ових претходних година, тако да је ово коначно онај шлаг на торти, односно круна свега, због тога што је Мило Ђукановић са овим резултатом од 35 % у односу на онај који је имао 2018. године неких 53-54 % пао за неких 20 %. Тако да ће, обједињавањем гласача свих осталих кандидата у другом кругу он сигурно бити поражен, што и јесте негдjе крајни циљ, и битно је да грађани буду на висини задатка тог 2. априла, да изађу масовно на изборе и да подрже кандидата који је ушао у други круг и на тај начин да задамо тај завршни ударац.

Тамара Вујовић, Демократска Црна Гора

Према подацима из изборног штаба новских Демократа, Алекса Бечић је освојио око 20,5% гласова у Херцег Новом, исти или сличан резултат има Андрија Мандић, као и Мило Ђукановић, а око 30% гласова има Јаков Милатовић, казала је посланица и одборница др Тамара Вујовић.

– За разлику од просјека на државном нивоу, наш кандидат је и даље са најјачом подршком на приморју, а Демократска Црна Гора биљежи стабилан тренд у Херцег Новом. Овакви резултати на изборима за нас не носе посебну жал јер је ово побједа грађанске приче, приче коју причамо од оснивања и она има снагу једне нове Црне Горе. Појавио се неко нов ко прича грађанску причу као што је и ми причамо. То је била наша испружена рука која није у првом прихваћена, а био је циљ да имамо једног кандидата, замислите какви би тада били резултати. Најважније је да нисмо створили такву климу да смо оба кандидата сличне грађанске приче довели до нивоа да не иде нико даље. Свакако ћемо подржати овог кандидата у другом кругу, казала је др Вујовић.

Јован суботић, Новска листа

Новска листа подржала је кандидатуру Јакова Милатовића. Јован Суботић из Новске листе казао је да је у канцеларији Новске листе прилична еуфорија, али да знају да је ово први велики корак.

-Треба још много активности да урадимо у предстојећем периоду. Када то кажем мислим на следећу деценију, како бисмо и Херцег Нови и цијело друштво извукли из онога у чему је таворило последњих 30 година. Задовољни смо, вечерас је вече за славље, али од сутра почиње припрема и за и за други круг и за оно што нас очекује као нову политичку структуру и на државној и локалној сцени, казао је Суботић.

Дејан Стојадиновић,предсједник ОО ДПС Херцег Нови

Предсједник ОО ДПС Херцег Нови Дејан Стојадиновић је казао да су задовољни прелиминарним резултатима.

-Наш кандидат је показао да је на првом мјесту, и да смо иако опозиција, резултатима испред Демократа и ДФ-а, казао је Стојадиновић.
Како је додао очекују још бољи резултат у другом кругу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here