Дружење са псима из Азила у Омладинском парку

Фото: Илустрација

Херцегновско предузеће „Чистоћа“данас је у Омладинском парку у Игалу организовало дружење са псима из азила на Диздарици. Довели су седам штенаца од 4-5 мјесеци, а одзив је био одличан.

Kако је за РТХН казала Радмила Перовић из “Чистоће”, окупило се много љубитеља животиња, нарочито дјеце, која су уживала у игри и шетњи са кучићима. Један је и удомљен, и по њега би сутра у Азуил требало да дође нова власница.

Акција под слоганом „Дођи да се дружимо“ организована је у склопу радионица за ученике нижих разреда “Удоми, не купуј” и “Одговорно власништво”, које реализују у херцегновским основним школама.

-У жељи да наши најмлађи суграђани науче колико је важно да водимо бригу о кућним љубимцима, да их вакцинишемо, чипујемо и стерилишемо, да би спријечили долазак нежељеног потомства, које углавном заврши у пакету поред контејнера, одржавамо радионице по основним школама на ту тему. Трудимо се да дјеца схвате које се све одговорности подразумијевају уколико имају или желе да набаве пса за кућног љубимца, а акценат је, свакако, на давању предности удомљавању у односу на куповину, казала је Перовић. Она је захвалила на помоћи пет-шоповима и донаторима, а нарочито волонтерима на несебичној подршци, и најавила проширенје капацитета азила са 36 кућица са боксовима.

Склониште за заштиту напуштених и изгубљених паса на Диздарици постоји скоро 14 година, и већ дуго је преоптерећено бројем паса које су власници напустили, а свакодневно пристижу нови. Kапацитет азила је 80 до 90 паса, тренутно их је око 130 а о њима брине шесторо запослених.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here