Тежак жреб за Црну Гору

Foto: wpolo.me

Омладинска ватерполо репрезентација Црне Горе (У20) није имала среће на жребању за добијање ривала на Свјетском првенству, које ће се од 10. до 17. јуна одржати у Румунији.

Василије Радовић и саиграчи  играће у групи Б против Хрватске, Италије и Шпаније. Ни репрезентацији Србије која брани титулу освојену 2021. у Прагу неће бити лако јер играју са Мађарском, Грчком и  САД.

У групи Ц су Канада, Јапан, Јужна Африка, у групи Д су Бразил, Кина, Казакстан, у групи Е Нови Зеланд, Перу, Румуња, а у групи Ф Иран, Аустралија, Аргентина.

Најбољих осам селекција са претходног првенства сврстано је у Дивизију 1, по групама А и Б, док су остали учесници у Дивизији 2, која има четири групе са по три репрезентације. Двије најбоље екипе из група А и Б директно ће се пласирати у четвртфинале. Трећепласиране и четвртопласиране репрезентације из тих група, као и побједници група Ц, Д, Е и Ф играће плеј-оф утакмце за пласман међу осам најбољих.

На претходном У20 Свјетском првенству, које је одржано у Прагу 2021. године, златна медаља је припала Србији, сребрна Италији, а бронзана Црној Гори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here