Радови на степеништу Елизе Дуковић Ломбардић – планираном динамиком

Уређење степеништа Елизе Дуковић Ломбардић протиче усаглашеном динамиком са минималним одступањима, због непланираних додатних послова на катастарским инсталацијама.  

Бетонирањем степеништа, које повезује Његошеву улицу и Јадранску магистралу завршена је прва етапа посла. Слиједе и остали радови извођача који ће допринијети функционалности и љепшем изгледу степеништа, казао је за РТХН директор Агенције за изградњу и развој града Александар Kовачевић:  

 – Као и на другим локацијама на којима се ради, велики проблем представља катастар инсталација, због чега су помјерања два, три дана. Док не уђемо у ископе немамо спознају шта све имамо уграђено на том мјесту. Задовољни смо извођачем радова фирмом Темко из Никшића. Вриједност уговора са ПДВ-ом износи око 100 000 еура.     

Радови на реконструкцији степеништа Елизе Дуковић Ломбардић почели су прије мјесец дана.

– Рок завршетка посла је 90 радних дана. Одрадили су бетонске радове. Иде облога каменом, биће визуелно као степенице Данице Томашевић. Завршним радовима добићемо једнообразност, динамику степеништа, прилагођених простору од Шквера до магистрале, навео је Ковачевић.      

Реконструкцијом је предвиђена изградња расвјете и регулисање система одвођења атмосферских вода, што ће спријечити сливање великих количина кише током обилних падавина.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here