Расвијетљена разбојништва у Игалу, Kумбору и Ђеновићима

Припадници Центра безбједности Херцег Нови и Станице криминалистичке полиције расвијетлили су четири разбојништва на територији наше општине. Укупна материјална штета причињена овим кривичним дјелима износи око 11 000 еура.

Полицијски службеници Одјељења безбједности Херцег Нови и Одјељења безбједности Подгорица заједничком активношћу су идентификовали, лоцирали и лишили слободе лице које се сумњичи за два разбојништва и седам одузимања возила на територији Подгорице и Херцег Новог.

Ухапшен је Н.Ђ. (39) који се сумњичи за два разбојништва у Херцег Новом, извршена у јануару на штету раднице малопродајног објекта у Игалу од које је отуђио 8.000 еура, док је из пословнице Поште у Kумбору отуђио 1.500 еура.

Шеф станице криминалистике Центра безбједности Херцег Нови Митар Тадић за РТХН каже да су у претходном периоду на територији наше општине регистрована кривична дјела разбојништва, између осталог у склопу кривичних дјела крвних деликата.

-Објекти напада и извршења ових кривичних дјела су били пословница поште у Kумбору и физичко лице на јавној површини – радница у киоску у Игалу. Том приликом од стране маскираног мушког лица употребом ватреног оружја – пиштоља, уз пријетњу по живот и тијело, извршена су та два кривична дјела, која су у потпуности успјешно расвијетљена, лице је лишено слободе и биће процесуирано по основу кривичних пријава у надлежности Основном тужиоцу и Вишем државном тужиоцу у Подгорици.

Такође, ухапшени Н.Ђ. је, како се сумња, у Подгорици од 1. до 14. марта у шест наврата одузео возила од оштећених лица, док је једно возило одузео на територији Херцег Новог. Возила су пронађена и враћена власницима.

Митар Тадић, шеф станице криминалистичке полиције ЦБ ХН

Припадници Центра безбједности Херцег Нови и Станице криминалистичке полиције расвијетлили су још два кривична дјела разбојништва.

-Једно је разбојништво у покушају које се десило у спортској кладионици у Ђеновићима. Ту је процесуирано једно лице, а даљом криминалистичком обрадом је утврђено да је то исто лице у октобру 2022. године, уз употребу пиштоља пријетном по живот и тијело, из пословнице поште у Ђеновићима отуђило одређену количину новца. Укупна материјална штета причињена овим кривичним дјелима износи око 11 000 еура.

Тадић је казао да је због разних кривичних дјела почињених у Херцег Новом од почетка године ухапшено укупно 20 лица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here