Представа „Успомене на Црвену заставу“ у четвртак у Дворани Парк

ЈУК Херцег фест

Ансамбл крагујевачког Књажевско-српског театра, најстаријег позоришта у Србији гостоваће у четвртак, 16. марта, у 20 часова, на сцени Дворане Парк са представом „Успомене на Црвену заставу“. Текст за представу, која је премијерно изведена 3. маја прошле године, написао је Милован Мрачевић, аутор који је поријеклом из нашег краја, а редитељ је Александар Лукач. Обезбиједите улазнице на вријеме – благајна ради од 9 до 20 сати, цијена карте је 5 еура.

ЈУК Херцег фест

Радња прати дементног бившег директора крагујевачке Црвене заставе, свјетски познатог предузећа, гиганта аутомобилске индустрије, која је уједно симбол времена социјализма и самоуправљања. По пишчевој замисли главни јунак се враћа у осамдесете године прошлог вијека, период који за њега представља златне године живота, које славе слободу и просперитет.

У представи играју: Чедомир Штајн, Исидора Рајковић, Миодраг Пејаковић, Марина Стојановић, Никола Милојевић, Милица Мајсторовић, Надежда Јаковљевић, Драган Стокић, Богдан Милојевић и Аврам Цвековић.

Сценографију представе, чији је упечатљив дио аутомобил „Југо“ Заставине производње, је осмислила Ана Колбјанова, костимограф је Јелена Јањатовић, а музички сарадник Драгослав Танасковић.

Гостовање се реализује на основу протокола о сарадњи потписаног 2008. године између ЈУК Херцег фест – а и Књажевско-српског театра Крагујевац, који је установа од посебног значаја за српску културу и умјетност.

У оквиру гостовања у Црној Гори представу „Успомена на Црвену заставу“ ће видјети и публика у Никшићком позоришту. У јануару је представа приказана и на сцени Народног позоришта у Београду, а свако извођење у Крагујевцу је распродато одмах по објави мјесечног репертоара и испраћено овацијама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here