Сутра у Херцег Новом Јавна трибина о владавини права

Јавна трибина под називом „Поглавље 23“, у организацији Центра за развој невладиних организација (ЦРНВО) биће одржана сутра (четвртак, 16. март) од 13 до 16 сати у сали Скупштине општине Херцег Нови.

Како наводе из Центра, циљ пројекта је допринос учешћу цивилног друштва у процесу европске интеграције Црне Горе, као и повећано учешће локалних организација цивилног друштва, медија и грађана у праћењу процеса европске интеграције у области владавине права – поглавља 23, саопштено је из локалне управе.

У оквиру пројекта планирана је организација трибина у општинама широм Црне Горе о процесу приступања Европској унији, са нагласком на поглавље 23. Циљ ове активности је да се грађанима приближи процес приступања, али и да се омогући дијалог са заинтересованим странама у овој области о свим важним питањима и недоумицама које грађани могу имати.

Приближавањем цјелокупног процеса приступања ЕУ грађанима, подстиче се њихово активно учешће у процесу и унапрјеђење знања о Европској унији и процесу приступања.

Центар за развој невладиних организација (ЦРНВО) спроводи пројекат “Поглавље 23 у мојој заједници”, у партнерству са Центром за сеоски развој из Петњице.

Овај пројекат је подржан путем пројекта “ОЦД у Црној Гори – од основних услуга до обликовања политика- M’BASE”, који спроводи Центар за грађанско образовање у партнерству са њемачком фондацијом Friedrich Ebert (ФЕС), Центром за заштиту и проучавање птица Црне Горе (ЦЗИП) и Политикон мрежом, а у сарадњи са Министарством јавне управе и Министарством за европске послове. Пројекат се спроводи уз финансијску подршку Европске уније и кофинансирање Министарства јавне управе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here