Пирова побједа Црне Горе

wpolo.me

Ватерполо репрезентација Црне Горе је синоћ, у последњем петом колу квалификација Свјетског купа, побједила репрезентацију Грчке 8:7 (3:3, 2:2, 2:1, 1:1). Иако побједа, ипак Тешановићу и саиграчима није донијела жељену визу за завршни турни крајем јуна у Лос Анђелесу. Разлог коначног неуспјеха је пораз репрезентације Србије на петерце од Грузије 23:22 (4:2,2:3,2:3,3:3,12:11).

Репрезентација Црне Горе је са девет бодова завршила квалификациони турнир у Подгорици па је одлазак на Ф8 био под знаком питања за три селекције.

Црна Гора је водила са 8:6, могла је до плус три, могла је до Лос Анђелеса, али није имала среће. Грчка је смањила на 7:8, па су уз Шпанију, мјесто на финалном турниру обезбједили Грчка и Србија. Да је Србија добила Грузију, радовала би се и Црна Гора.

Репрезентацији Владимира Гојковића је била потребна побједа од макар два разлике – није успјела у томе, и  због боље гол разлике Грчка и Србија освојиле су друго и  треће мјесто. Чак три пута су ватерполисти Црне Горе имали могућност да с играчем више дођу до три гола предности, али као да их је и важност утакмице спутала. Велика шанса је остала неискоришћена.

Стријелци за Црну Гору: Василије Радовић два, Владо Попадић, Марко Мршић, Костатин Аверка, Владан Спаић, Душан Мандић и Аљоша Мачић по гол.

Пласман на финални турнир из А групе у Загребу изборили су Италија, Мађарска и домаћин САД, без ТОП 8 је остао домаћин квалификационог турнира и актуелни шампион Европе, селекција Хрватске.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here