Почело уређење парка, тротоара и расвјете код Дома културе у Бијелој

У парку код Дома културе у Бијелој почела је изградња дјечијег игралишта, док ће постојећи садржаји бити обновљени. Радови укључују и проширење тротоара, а биће постављена расвјета и ограда око парка. Радови се изводе у склопу активности Агенција за изградњу и развој града, који су пројектовали више игралишта на подручју Општине Херцег Нови.

Према ријечима предсједника Мјесне заједнице Бијела, Николе Самарџића – ново игралиште и постављање мобилијара дио су пројекта Агенције за изградњу и развој града, којим ће бити обогаћени садржаји намијењени за дјецу и одрасле:

– Ријеч је о једном занимљивом пројекту у Парку испред Дома културе. Уклонили смо стари мобилијар са дјечијег игралишта. Дошли смо на идеју да урадимо ново изгралиште, да комплетно уредимо парк. Поставићемо дупле справе и нови мобилијар. Биће постављена и одговарајућа подлога. У склопу парка имамо и теретану на отвореном, коју ћемо да обновимо и ставимо пјешчану подлогу како би онима, који вјежабају направили боље услове за тренинг. У парку испред Дома културе поставићемо 11 нових клупа. Раније су вандали поломили клупе. Обновићемо и проширити тротоар, који иде од раскрснице до обале. Урадићемо комплетно уређење тротоара у дужини 135 метара и измјестити расвјетне стубове, који су уз тротоаре. На крају ћемо оградити игралиште и парк, ради безбједности дјеце.

Уредићемо парк на задовољство великог броја грађана и малишана, у близини је школа и вртић. Направићемо добре услове за све који буду користили парк и грађане, дјецу, туристе. Оплеменићемо парк зеленилом. Биће посађене палме, борови и друго растиње. Настојаћемо да буде један од најљепших паркова у Боки, казао је Самарџић.

Самарџић се захвалио Агенцији за изградњу и развој града, Секретаријату за комуналне послове и Комунално – стамбеном предузећу. Са радницима Комунално стамбеног ће да измјене расвјетне стубове и поставе нове клупе. Мјесна заједница ће да одради већи дио радова у парку, тако да ће радови мање коштати.

-Процијењено је да ће сви радови коштати око 22 000 еура, што је много повољније него да би комлетно узели извођача. За солидне паре добићемо одличан парк.

Планирамо да послове завршимо за 12 дана, ако послужи вријеме. Преостаће да се стави тартан подлога испод справа. Добићемо солидан парк, који ће бити један кутак у којем ће моћи да уживају дјеца и одрасли у парку на обали.

Фирма БК Вајс изводи грубе радове на ископима, бетонирању тротоара и постављању справа. Извођач ће радити по солидним цијенама и дио њихових послова биће завршен у року, напоменуо је Самарџић.

Ово је је још један у низу пројеката који се реализује у Мјесној заједници Бијела.   

Подсјећамо, да се поред овог пројекта у Бијелој, реализује  изградња још пет игралишта на подручју Општине Херцег Нови. Пројекти локалне управе односе се на локације у Мељинама и пам трек (Pump track) у Игалу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here