ЦДПР конкурс “Живот чини здрава храна без дувана”

Црногорско друштво за борбу против рака (ЦДПР) у сарадњи са Дјечјим савезом Подгорица традиционално и ове године организује Наградни Kонкурс за ликовне и литерарне радове за ученике основних школа у Црној Гори.

Стални повод Kонкурса је Свјетски дан без дувана – 31. мај, за који је СЗО одредила тему: „Храна нам треба, а не дуван”. Ово представља апел, не само за овај дан, него и начин у борби за смањење пушења у свијету током цијеле текуће године.Тема овогодишњег, двадесет другог наградног Kонкурса ЦДПР-а, како за ликовне, тако и за литерарне радове је: „Живот чини здрава храна без дувана”.

Ликовни радови морају бити рађени на формату блока број 5 (пет), а техника рада је дозвољена свим могућим ликовним средствима, док би литерарни радови требало да буду написани најдуже на двије странице.
Kонкурс је отворен за ученике од четвртог до деветог разреда наших основних школа од 15. марта до 25. априла текуће године, када је посљедњи рок за достављање радова на адресу: ЈУ Дјечји савез Подгорица – улица Бокешка бр. 2, 81000 Подгорица.

Трочлани жири ће одабрати по три најбоља рада у обје категорије. Прва награда за младе ликовњаке и литерате је седмодневни боравак у Одмаралишту дјечјег савеза Подгорице на Веруши. Награде за друга и трећа мјеста, као и специјалне награде и похвале најбољима у обје конкуренције, обезбједио је ЦДПР у виду комплета CD-а, као и књига – монографија сликара у сарадњи са Црногорском академијом за науку и умјетност (ЦАНУ).

Награде ће бити додијељене на Изложби најбољих и изабраних радова, која ће, како је планирано, бити одржана на Свјетски дан без дувана у једном од изложбених простора у Подгорици, најављују из Црногорског друштва за борбу против рака.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here