Болница Мељине привремено без педијатра, породилиште за 10 дана у пуном капацитету

Породилиште Болнице Мељине не ради тренутно у пуном капацитету, јер недостаје педијатар, због чега се порођаји за сада обављају у которској болници. Поједина одјељена у Болници још увијек не раде у пуном капацитету, а запосленима преостаје обука за употрену информатичког система.

Медицинска директорица Оливера Елез објашњава да је проблем са педијатром техничке природе. Докторка која је до сада радила, вољна је да настави и буде стални запослени, али није држављанка Црне Горе.

Оливера Елез, медицинска директорица

– С обзиром да је страни држављанин, постоји одређена административна процедура коју морамо испоштовати. У петак је расписан оглас за њен пријем у болницу. Докторка ће на оглас конкурисати, јер траје осам дана, тако да тек оне тамо недјеље, за неких 10-ак дана можемо очекивати да породилиште почне да ради несметано – наводи она.

У случају било какве потребе, како додаје Елез, гинеколог у Болници је ангажован и оперативан.

Договор са Фондом је да се у радни однос приме сви љекари који нису обухваћени првом огласом, као и љекари консултанти, који су углавном страни држављани или су у пензији.

 – Оглас је према најавама требало да буде објављен ове недеље, међутим, поново из административних разлога ће бити одгођен. очекујем да ће у наредне двије седмице особље бити комплетирано. Са друге стране, очекивали смо да ћемо уласком у јавни здравствени систем наставити да радимо, али ово је сада као фирмирање болнице од почетка – прича др Елез.

Како је казала, нада се да ће и дио немедицинског кадра ускоро бити примљен, првенствено особље на пријемној служби, као и сервирке, без који није могуће отворити зграду Завода, која не може да функционише без додатног особља.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here